Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Leeds: Δελτίο τροφίμων και καυσίμων, τύπου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή

Πανεπιστήμιο Leeds: Δελτίο τροφίμων και καυσίμων, τύπου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή
Μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών υποστηρίζει τώρα ότι για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή κάθε άτομο θα πρέπει να δεχτεί περιορισμούς
Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καιρό και την κλιματική αλλαγή, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους καθηγητές του πανεπιστημίου του Leeds, Nathan Wood, Rob Lawlor και Josie Freear, να προτείνουν δελτίο τροφίμων και καυσίμων, τύπου Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.
Οι ακτιβιστές του κλίματος βασίζονται σε ένα μικροσκοπικό χρονικό πλαίσιο περίπου 100 ετών της ιστορίας των καιρικών συνθηκών του πλανήτη μας ως αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, ενώ αγνοούν τα εκατομμύρια χρόνια αλλαγών της θερμοκρασίας που συνέβησαν χωρίς την ανθρώπινη συμβολή.
Στην πραγματικότητα, η Γη υπήρξε πολύ θερμότερη (και ψυχρότερη) πολλές φορές στην ιστορία της από ό,τι είναι σήμερα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ μικρή επιρροή στο κλίμα γενικά.

Περιορίζονται μεγάλα τμήματα της οικονομίας

Πέρα από την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την υπερθέρμανση του πλανήτη, υπάρχει επίσης το ζήτημα του πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου που εδράζεται στους νόμους για το κλίμα.
Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη η γεωργική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον γραφειοκρατικό «Αρμαγεδδώνα», καθώς η κυβερνητική γραφειοκρατία και η φορολογία με βάση το κλίμα πρόκειται να καταστήσουν αδύνατη την καλλιέργεια τροφίμων για την πλειοψηφία των αγροτών.
Οι κλιματικοί έλεγχοι του ΟΗΕ και της ΕΕ εφαρμόζονται τώρα και θα καταστρέψουν ουσιαστικά μεγάλα τμήματα της οικονομίας της ΕΕ, και το κατεστημένο θέλει να φέρει τις ίδιες πολιτικές στις ΗΠΑ.
Μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών υποστηρίζει τώρα ότι για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή κάθε άτομο θα πρέπει να δεχτεί περιορισμούς στο τι μπορεί να αγοράσει, τι μπορεί να φάει και πόσα καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιήσει.
Σε ένα έγγραφο με τίτλο "Rationing And Climate Change Mitigation" η ομάδα ισχυρίζεται ότι απαιτείται ταχεία μείωση των παγκόσμιων εκπομπών και ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επιβάλουν και πάλι δελτίο τροφίμων παρόμοιο με τα πρότυπα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων, και συγκεκριμένα τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μόνο που αυτή τη φορά το δελτίο δεν θα είναι στο όνομα της υποστήριξης μιας πολεμικής προσπάθειας, αλλά στο όνομα της καταπολέμησης της κλιματικής καταστροφής.

Η ιδέα βρίσκει υποστηρικτές

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που προτείνεται δελτίο για άτομα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν εδώ και καιρό μια προσέγγιση μικροδιαχείρισης για τον έλεγχο του αποτυπώματος άνθρακα, χρησιμοποιώντας την αφήγηση της "ατομικής παρακολούθησης του αποτυπώματος άνθρακα".
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Alibaba J. Michael Evans καυχήθηκε στο συνέδριο του WEF στο Νταβός για την "ατομική παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα" που έρχεται σύντομα:
«Η δημιουργία του φόβου της κλιματικής κρίσης είναι ένα προφανές τέχνασμα συγκεντρωτικού αυταρχισμού στο όνομα του "γενικότερου καλού".
Είναι μια μικρή μειοψηφία των ελίτ του χρήματος και των πολιτικών ελίτ που κατασκευάζουν την απειλή μιας επικείμενης καταστροφής σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ πληρώνουν ομάδες ακτιβιστών επιστημόνων δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουν τους ψευδείς ισχυρισμούς.
Στη συνέχεια, οι ίδιες ελίτ προσφέρουν τη δική τους λύση, η οποία είναι να τους δώσουν ακόμη περισσότερη εξουσία για να υπαγορεύουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής των μέσων πολιτών, περιορίζοντας παράλληλα την πρόσβασή μας σε τρόφιμα, ενέργεια και άλλους πόρους ζωτικής σημασίας για την επιβίωση (ή την εξέγερση)», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης