Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις αγορές της Ασίας, o Hang Seng +4% - Άλμα για την κινεζική μεταποίηση

Ράλι στις αγορές της Ασίας, o Hang Seng +4% - Άλμα για την κινεζική μεταποίηση
Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) μεταποίησης της Κίνας διαμορφώθηκε στο 52,6
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο μηνών, προς την καλύτερη ημέρα των τελευταίων επτά εβδομάδων, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας έδωσαν μια ώθηση αισιοδοξίας.
Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) μεταποίησης της Κίνας διαμορφώθηκε στο 52,6 τον περασμένο μήνα έναντι 50,1 τον Ιανουάριο και υπερέβη κατά πολύ την πρόβλεψη των αναλυτών για 50,5, δίνοντας στους επενδυτές την ελπίδα ότι η ανάκαμψη της Κίνας μπορεί να αντισταθμίσει την παγκόσμια επιβράδυνση.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άλμα 1,5% για να αφήσει πίσω του χαμηλό δύο μηνών που είχε σημειώσει στις πρώτες ώρες των συναλλαγών, πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 4%, με τις μετοχές των κατασκευαστών και της καταναλωτικής τεχνολογίας να ηγούνται των κερδών και μόνο δύο μετοχές να υποχωρούν.
Οι κινεζικές μετοχές έλαβαν επίσης ώθηση, με τον κινεζικό δείκτη CSI 300 να σημειώνει άλμα άνω του 1%.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei αυξήθηκε 0,2% και τα futures του S&P 500 διέγραψαν τις πρώτες απώλειες και διαπραγματεύονται με οριακές μεταβολές.
"Τα στοιχεία PMI Φεβρουαρίου για την Κίνα αυτή τη φορά έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της συνήθους έλλειψης σκληρών στοιχείων Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου μέχρι αργότερα αυτό το μήνα", δήλωσε ο Alvin Tan, επικεφαλής στρατηγικής Ασίας FX στην RBC Capital Markets.
"Οι επίσημοι δείκτες PMI της Κίνας για τον Φεβρουάριο και ο δείκτης PMI μεταποίησης της Caixin εξέπληξαν έντονα προς τα πάνω, και συγκεκριμένα υψηλότερα από τα προηγούμενα στοιχεία του Ιανουαρίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης