Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Στις 14 Μαΐου 2023 οι εκλογές... Θεού θέλοντος

Erdogan: Στις 14 Μαΐου 2023 οι εκλογές... Θεού θέλοντος
Στον αρχικό σχεδιασμό για τις εκλογές εμμένει ο Erdogan

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου 2022 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, εμμένοντας στο προηγούμενο σχέδιό του για την ψηφοφορία με ημερομηνία λίγο περισσότερο από τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία.
"Αυτό το έθνος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο στις 14 Μαΐου, Θεού θέλοντος", δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματός του AKP στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters.
Υπήρχαν αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών από τον σεισμό του περασμένου μήνα, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να αναβληθούν για αργότερα μέσα στο έτος ή να διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί στις 18 Ιουνίου.

Κύμα επικρίσεων κατά Erdogan

Πριν από την καταστροφή, η δημοτικότητα του Erdogan είχε υπονομευθεί από την εκτίναξη του κόστους ζωής και την πτώση της λίρας.
Έκτοτε αντιμετώπισε ένα κύμα επικρίσεων για την αντίδραση της κυβέρνησής του στον φονικότερο σεισμό στη σύγχρονη ιστορία του έθνους.
Ο Erdogan, που στοχεύει να παρατείνει την κυριαρχία του για τρίτη δεκαετία, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι επισπεύδει τις ψηφοφορίες για τον Μάιο, ώστε να αποφύγει τις διακοπές του Ιουνίου.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη εκλογική του πρόκληση.
Είχαν εκφραστεί αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα των εκλογικών αρχών να προετοιμάσουν και να κάνουν υλικοτεχνικές διευθετήσεις για την ψηφοφορία των πληγέντων στη ζώνη του σεισμού, όπου ζουν περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης