Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά η μεταποίηση στην Ευρωζώνη, ανοδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2023

Πτωτικά η μεταποίηση στην Ευρωζώνη, ανοδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2023
Ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής της Ευρωζώνης αυξήθηκε σε υψηλό εννέα μηνών στο 50,1
Μικρή πτώση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, ενώ αντίθετα η δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αναρριχήθηκε σε υψηλό 7 μηνών.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης μειώθηκε ελαφρώς τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της S&P Global.
Ο δείκτης PMI μεταποίησης της S&P Global για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 48,5, από 48,8 που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο και ήταν σύμφωνος με την προκαταρκτική εκτίμηση.
Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής της Ευρωζώνης αυξήθηκε σε υψηλό εννέα μηνών στο 50,1.
"Η εικόνα της παραγωγής αντανακλά πρωτίστως μια ευρεία βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού, με τις παραδόσεις εισροών στα εργοστάσια να επιταχύνονται κατά μέσο όρο σε βαθμό που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2009.
Λιγότερες ελλείψεις και καθυστερήσεις στις προμήθειες διευκόλυναν την υψηλότερη παραγωγή, επιτρέποντας στις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις εργασιών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, αλλά προειδοποίησε ότι οι εισροές νέων παραγγελιών συνέχισαν να μειώνονται και οι δαπάνες των πελατών παρέμειναν υποτονικές.

Η μεταποιητική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλό 7 μηνών

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε έδαφος συρρίκνωσης, όπως προκύπτει από έκθεση της S&P Global.
Ο βρετανικός δείκτης S&P Global/CIPS Purchasing Managers' Index (PMI) διαμορφώθηκε σε υψηλό επτά μηνών, στο 49,3, από 47 που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.
Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες με ώθηση από τον ασθενέστερο πληθωρισμό του κόστους και τη μείωση των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ βελτιώθηκε και το επιχειρηματικό κλίμα.
Οι νέες εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι νέες παραγγελίες και το συνολικό επίπεδο νέων εργασιών συνέχισαν να μειώνονται, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τους τελευταίους μήνες.
"Η βρετανική μεταποίηση έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια ανθεκτικότητας τον Φεβρουάριο", δήλωσε ο Rob Dobson, διευθυντής της S&P Global Market Intelligence.
"Η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών ενισχύθηκε επίσης, με το 60% των εταιρειών να προβλέπει ότι η παραγωγή θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Μέρος του λόγου για την ανανεωμένη αισιοδοξία ήταν η σχεδόν σταθεροποίηση των εισροών νέων παραγγελιών τον Φεβρουάριο", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης