Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter - «Μαύρη τρύπα» για τον Musk: Κατάρρευση (-40%) στα έσοδα και τη διαφημιστική δαπάνη το Δεκέμβριο (-71%)

Twitter - «Μαύρη τρύπα» για τον Musk: Κατάρρευση (-40%) στα έσοδα και τη διαφημιστική δαπάνη το Δεκέμβριο (-71%)
Λιγότεροι από 300.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο για την υπηρεσία Twitter Blue
Σχετικά Άρθρα
Κακά μαντάτα από τον Elon Musk καθώς η Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ότι η Twitter Inc. κατέγραψε ετήσια μείωση κατά περίπου 40% τόσο στα έσοδα όσο και στα προσαρμοσμένα κέρδη για τον Δεκέμβριο.
Έχει ήδη προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters στις 24 Ιανουαρίου, που επικαλείται στοιχεία του Standard Media Index (SMI), τα οποία έδειξαν κατάρρευση των διαφημιστικών δαπανών στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά 71% τον Δεκέμβριο.
Από την ανάληψη της πλατφόρμας από τον Musk τον Οκτώβριο, υπήρξε φυγή διαφημιστών.
Εκείνη την εποχή, η SMI είπε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα διαφημίσεων του Twitter άρχισε να σταθεροποιείται αφού πρόσφερε «μια σειρά πρωτοβουλιών για να κερδίσει ξανά τους διαφημιστές, προσφέροντας μερικές δωρεάν διαφημίσεις, άρση της απαγόρευσης της πολιτικής διαφήμισης σε ορισμένους τομείς και επέτρεψε στις εταιρείες μεγαλύτερο έλεγχο στην τοποθέτηση των διαφημίσεών τους», το Reuters. είπε.

Απολύσεις και αποχωρήσεις

Ο Musk έχει επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους από τότε που οριστικοποιήθηκε η εξαγορά του Twitter στις 27 Οκτωβρίου.
Έχει εποπτεύσει τις απολύσεις περίπου των μισών από τους 7.500 υπαλλήλους της εταιρείας και την αποχώρηση ανώτατων στελεχών, ενώ εξακολουθεί να αναζητά ενεργά τρόπους για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών.
«Το Twitter έχει ακόμα προκλήσεις, αλλά τώρα τείνει να φτάσει στο σημείο καμπής.
Η υποστήριξη του κοινού εκτιμάται ιδιαίτερα!» δήλωσε πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος.

Αβέβαιη η αποπληρωμή του χρέους

Το μέλλον του Twitter παραμένει αβέβαιο καθώς απαιτείται να αποπληρώσει μέρος των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εξαγορά από τον Musk.
Η WSJ ανέφερε ότι οι ετήσιες πληρωμές τοκοχρεολυσίων υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και η πρώτη καταβολή σε μια ομάδα τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley, Barclays PLC και Bank of America Corp, ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Δεδομένου ότι το Twitter δεν είναι πλέον στο χρηματιστήριο μετά την απόκτησή του από τοn Μusk, δεν υποχρεωμένο να αναφέρει πλέον τα οικονομικά του στοιχεία στην SEC (την αμερικάνική Επιστροπή Κεφαλαιαγοράς).
Αυτό καθιστά πιο δύσκολη την απόκτηση πληροφοριών για τους ισολογισμούς της εταιρείας.
Τον περασμένο μήνα, η Gizmodo δήλωσε ότι η ανανεωμένη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue» είναι ένα «προϊόν που αντιμετωπίζει προβλήματα" για την εταιρεία και έχει «λιγότερους από 300.000 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο».
Παρόλο που το Twitter περιορίζει το κόστος, μια ύφεση στον τομέα των διαφημίσεων και η έλλειψη μαζικής υιοθέτησης του Twitter Blue θέτει υπό αμφισβήτηση εάν ορισμένες από τις μελλοντικές πληρωμές το χρέος υψηλού επιτοκίου που έχει αναλάβει η ετιαρεία θα καταβληθούν  εγκαίρως.
Unsold Twitter Loans Inflate Banks' Big LBO Debt Problem: Chart
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης