Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγκρουση Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τα Τέμπη… με παραπομπές στο Μάτι

Σύγκρουση Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τα Τέμπη… με παραπομπές στο Μάτι
Για δολοφονία παιδιών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Ντροπή σου απάντησε η υπ.Παιδείας
Σχετικά Άρθρα
Το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αποτυπώθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου στη Βουλή, όπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αντάλλαξαν πυρά και κατηγορίες.
Όπως αναφέρεται, όλα άρχισαν όταν η κα.Κεραμέως αναφερόμενη στη σιδηροδρομική τραγωδία, υποστήριξε ότι «είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές» και ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις»

Επίθεση Φίλη

«Βλέπουμε τα παιδιά στις πλατείες που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις, που κατέβηκαν για να εκφράσουν την οργή τους σε μια πολιτική που τους βλέπει σαν αριθμό. Σαν υπεράριθμους.
Και είδαμε και πάλι ένα ανάλγητο κράτος που έστειλε εγκύκλιο για αυτούς που απουσίαζαν και είδαμε και τα ΜΑΤ.
Με δακρυγόνα. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων», είπε ο Ν. Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά υπεύθυνη.
«Είναι πολιτικά υπεύθυνη η κυβέρνηση σέβομαι τη στιγμή και την δολοφονία των μαθητών.
Την σέβομαι γι’ αυτό και μιλώ.
Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε πως «η ευθύνη βαραίνει την πλειοψηφία «που προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την κατάσταση σε μικροκομματικό όφελος».

Ντροπή…

«Ντροπή σας», απάντησε η Υπουργός Παιδείας, με τον κ.Φίλη να επανέρχεται λέγοντας ότι ντροπή είναι αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή με τις απουσίες των παιδιών που κατέβηκαν στις πλατείες.
«Απαντήστε κυρία υπουργέ θα καταγράφουν οι απουσίες αυτών των παιδιών;», ρώτησε ο κ. Φίλης.
Την ίδια στιγμή έτερος βουλευτής της ΝΔ από το έδρανό του ακούγεται να λέει ότι για το Μάτι δεν υπήρξε καμία συγγνώμη. «Ντροπή σου ντροπή σου.
Προσπαθείτε να συμψηφίσετε νεκρούς», απάντησε ο κ. Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης