Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 11.000 στρατιώτες μόνο τον Φεβρουάριο του 2023

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 11.000 στρατιώτες μόνο τον Φεβρουάριο του 2023
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με τον Ιανουάριο είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 11.000 στρατιώτες μόνο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.
«Υπάρχει μια σημαντική αύξηση των απωλειών μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Μόνο τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν περισσότερο από 40% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και ανήλθαν σε πάνω από 11.000 στρατιωτικούς.
Από αυτή την άποψη, η αδιαφορία του καθεστώτος του Κιέβου για τον λαό του, καθώς φαίνεται πως δεν λαμβάνει υπόψη τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες για να ευχαριστήσει τους Δυτικούς, προκαλεί έκπληξη» υποστήριξε ο Shoigu.

Αποτυγχάνει η στρατηγική τους

Ο Shoigu αφού υποστήριξε πως προτεραιότητα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει η διατήρηση της ζωής και της υγείας του προσωπικού και των πολιτών, επισήμανε πως τα ρωσικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Η Δύση, στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής για «ήττα της Ρωσίας με τη δύναμη των όπλων», αυξάνει την προμήθεια οπλισμού και πυρομαχικών στο Κίεβο, αλλά αυτό δεν οδηγεί στην επιτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Shoigu.

Η πτώση του Bakhmut θα μας φέρει βαθιά στην άμυνα των Ουκρανών

Αναφερόμενος στις μάχες στο Bakhmut, o Shoigu υποστήριξε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του.
«Αυτή η πόλη αποτελεί μια σημαντική γραμμή άμυνας για τα ουκρανικά στρατεύματα στο Donbass.
Η κατάληψη της θα μας επιτρέψει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης