Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι κυρώσεις της Δύσης … ένα περαιτέρω βήμα για την κυριαρχία της Ρωσίας

Putin: Οι κυρώσεις της Δύσης … ένα περαιτέρω βήμα για την κυριαρχία της Ρωσίας
Η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες υποστήριξε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία η Δύση μπορεί να αποτελέσουν ένα ακόμα βήμα για την περαιτέρω κυριαρχία της χώρας διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής τράπεζας Sberbank, Herman Gref.
«Προφανώς και δεν υπάρχει κάτι ευτυχές σε αυτό, αλλά η ατυχία βοήθησε: αναμφίβολα αυτό είναι ισχυρό βήμα προς την περαιτέρω κυριαρχία της Ρωσίας, για την ανάπτυξη της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής μας κυριαρχίας.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τα καταφέραμε

Όπως είπε ο Putin, η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες γενικά, παρά τις προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσει προβλήματα σε διάφορους τομείς της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα.
«Θα ήθελα να τονίσω, και είμαι στην ευχάριστη θέση να το κάνω αυτό ότι παρά ορισμένες γνωστές και μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα γνωστών γεγονότων, επιχειρήθηκε και εξακολουθούν να προσπαθούν να δημιουργηθούν δυσκολίες για εμάς σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοοικονομικού,
Ωστόσο - θα ήθελα να τονίσω ότι - καταφέρνουμε να τα ξεπεράσουμε χάρη στην επαγγελματική δράση της τραπεζικής μας κοινότητας, των κυβερνητικών ιδρυμάτων και των προσπαθειών της Κεντρικής Τράπεζας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Θετικός ο ρόλος της Sberbank

Σύμφωνα με τον Putin, ο ρόλος της Sberbank ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες, σημειώνοντας πως οι πελάτες της τράπεζας και της αγοράς γενικότερα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο θεσμός είναι σταθερός.
«Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για την οικονομία συνολικά, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό πολιτών που είναι πελάτες της τράπεζας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης