Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.818,6 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Οριακή πτώση 0,1%, στα 1.818,6 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο χρυσός, στον απόηχο των διευκρινίσεων του προέδρου της Fed J. Powell ότι δεν έχoυν ληφθεί προς το παρόν αποφάσεις για την επόμενη αύξηση επιτοκίων.
Κατά τη διήμερη κατάθεσή του στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed άφησε χτες 7/3/23 ανοικτή την πόρτα για επιθετικότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων αν χρειαστεί.
«Αν τα στοιχεία δείξουν ότι δικαιολογείται ταχύτερη σύσφιξη, θα είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε το ρυθμό των αυξήσεων», είπε χαρακτηριστικά, οδηγώντας σε ράλι το δολάριο και σε πτώση σχεδόν 2% το χρυσό.
Ωστόσο, συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεσή του διαφοροποιήθηκε ελαφρώς, προσθέτοντας ότι δεν έχει ληφθεί «καμία απόφαση» προς ώρας.
Μετά και τις σημερινές διευκρινίσεις εκ μέρους του προέδρου της Fed, το δολάριο άρχισε να υποχωρεί στηρίζοντας την τιμή του χρυσού, με αποτέλεσμα το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού να κλείσει στα 1.818,6 δολάρια η ουγγιά με οριακή πτώση 1,40 δολ. ή σχεδόν 0,1%.
Ανάλογα και το ασήμι έχασε 0,2% υποχωρώντας στα 20,151 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 0,6% στα 1.332,1 δολ. η ουγγιά ενώ η πλατίνα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,5% στα 940,6 δολ. η ουγγιά.
Ο χαλκός κέρδισε 1,3% στα 4,027 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης