Τελευταία Νέα
Διεθνή

NSA: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η εφαρμογή... TikTok

tags :
NSA: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η εφαρμογή... TikTok
Η NSA αποτελεί μέρος του Υπουργείου Άμυνας και είναι υπεύθυνη για την κρυπτογραφική και επικοινωνιακή πληροφόρηση και ασφάλεια των ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεδομένα ου συλλέγει από τους χρήστες το TikTok έκρουσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Paul Nakasone, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το πώς αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά.
Ερωτηθείς από τον γερουσιαστή Tommy Tuberville (R-Ala.) σχετικά με τις ανησυχίες του για την επιρροή του TikTok στα παιδιά στην Αμερική, ο Nakasone απάντησε: "Το TikTok με ανησυχεί για διάφορους λόγους.
Ο ένας είναι τα δεδομένα που διαθέτουν".
"Δεύτερον είναι ο αλγόριθμος και ο έλεγχος, το ποιος ελέγχει τον αλγόριθμο.
Το τρίτο είναι οι ευρείες επιχειρήσεις επιρροής της πλατφόρμας, όπως είπαμε προηγουμένως.
Δεν είναι μόνο γεγονός ότι μπορείς να επηρεάσεις κάτι, αλλά μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις και το μήνυμα όταν έχεις τόσο μεγάλο πληθυσμό ακροατών", δήλωσε ο Nakasone.
Η NSA αποτελεί μέρος του Υπουργείου Άμυνας και είναι υπεύθυνη για την κρυπτογραφική και επικοινωνιακή πληροφόρηση και ασφάλεια των ΗΠΑ.
Το TikTok, το οποίο ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του με την πάροδο των ετών και χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Ωστόσο, η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες ότι η εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Επέκταση της κυβερνητικής εξουσίας για την απαγόρευση του TikTok

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι ο αλγόριθμος συστάσεων της εφαρμογής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χειραγωγεί αυτό που βλέπουν οι χρήστες στο πλαίσιο επιχειρήσεων επιρροής.
Τον περασμένο μήνα, ο Λευκός Οίκος διέταξε να αφαιρεθεί το TikTok από όλες τις κυβερνητικές συσκευές και συστήματα εντός 30 ημερών, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας, επιβολής του νόμου ή ερευνητικών δραστηριοτήτων ασφαλείας.
Οι παρατηρήσεις του Nakasone έγιναν την ίδια ημέρα που οι γερουσιαστές Mark Warner (D-Va.) και John Thune (R-S.D.) ηγήθηκαν μιας ομάδας 12 διακομματικών γερουσιαστών που εισήγαγαν νομοθεσία με σκοπό την επέκταση των εξουσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκειμένου να απαγορευτεί η λειτουργία του TikTok και άλλων οντοτήτων ξένης ιδιοκτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το νομοσχέδιο, γνωστό και ως νόμος για τον περιορισμό της ανάδυσης απειλών ασφαλείας που θέτουν σε κίνδυνο την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (RESTRICT), θα αυξήσει την εξουσία του Υπουργείου Εμπορίου να εξετάζει και να εμποδίζει τις συναλλαγές πληροφοριών, επικοινωνιών και τεχνολογίας από εταιρείες τεχνολογίας που ανήκουν σε έξι αντίπαλα ξένα έθνη: Κίνα, Ρωσία, Βόρεια Κορέα, Ιράν, Κούβα και Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης