Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: CIA και Λευκός Οίκος αποκλείουν εμπλοκή Ρωσίας στη δολιοφθορά στους Nord Stream

WSJ: CIA και Λευκός Οίκος αποκλείουν εμπλοκή Ρωσίας στη δολιοφθορά στους Nord Stream
Εξετάζουν το σενάριο εμπλοκής της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία αναφέρει η WSJ
Σχετικά Άρθρα
Κάθε ανάμειξη και εμπλοκή της Ρωσίας στη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream αποκλείουν ο διευθυντής της CIA, William Burns και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Βάσει του δημοσιεύματος και με αφορμή την ανάδειξη του θέματος της επίθεσης στους αγωγούς, μέσα από διαδοχικά δημοσιεύματα σε αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά ΜΜΕ, βάσει των οποίων μια ομάδα φιλο-Ουκρανών φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά, υποστηρίζεται πως τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η CIA εξετάζουν το σενάριο η Ουκρανία να πραγματοποίησε την επίθεση.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται σε αυτήν την επίθεση.
Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει πως η έρευνα που πραγματοποιεί η Γερμανία έχει αποκλείσει και αυτή κάθε συμμετοχή της Ρωσίας, ενώ επισημαίνεται πως ούτε οι ΗΠΑ θεωρούν πως πίσω από αυτήν είναι η Ρωσία.
Πάντως, υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχουν ακόμα τελικά συμπεράσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης