Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hyundai Motor: Συζητά πώληση του εργοστασίου στη Ρωσία σε εταιρεία του Καζακστάν

Hyundai Motor: Συζητά πώληση του εργοστασίου στη Ρωσία σε εταιρεία του Καζακστάν
Η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης διαπραγματεύεται με το Καζακστάν για την πώληση του εργοστασίου της Hyundai στη Ρωσία
Σε συνομιλίες με εταιρεία του Καζακστάν για την πώληση του εργοστασίου παραγωγής της στη Ρωσία, βρίσκεται η νοτιοκορεατική Hyundai Motor Co, ανέφεραν την Πέμπτη τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Πολλά εργοστάσια στη Ρωσία έχουν αναστείλει την παραγωγή και έχουν απολύσει εργαζόμενους λόγω ελλείψεων σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας εξαιτίας των κυρώσεων και της φυγής δυτικών κατασκευαστών μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης διαπραγματεύεται με το Καζακστάν για την πώληση του εργοστασίου της Hyundai στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο δημοσίευμα του TASS.
Το Yonhap ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του εργοστασίου της Hyundai στην Αγία Πετρούπολη σε μια εταιρεία που σχετίζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία στην Αστάνα του Καζακστάν βρίσκονται στο τελικό στάδιο, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή. Η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί ήδη από τον Ιούνιο, ανέφερε.
Η Hyundai Motor ανέστειλε τη λειτουργία του ρωσικού εργοστασίου της τον περασμένο Μάρτιο.
Η Hyundai Motor, η οποία μαζί με τη θυγατρική Kia Corp 000270.KS συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου βάσει πωλήσεων, κατασκευάζει περίπου 200.000 οχήματα ετησίως στη Ρωσία, περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγικής της δυναμικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης