Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα ύψη παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων – Στο 6,73 30ετές

ΗΠΑ: Στα ύψη παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων – Στο 6,73 30ετές
Στα ύψη παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα -έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης- κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, απόρροια της νομισματικής σύσφιξης από πλευράς Federal Reserve και του επίμονου πληθωρισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Freddie Mac, το μέσο επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης, στο 6,73% το επταήμερο που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη -από 3,85% ένα χρόνο νωρίτερα- που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5 μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το 30ετές έφθασε στο επίπεδο-ρεκόρ του 7,08%.
Σε ό,τι αφορά στο μέσο επιτόκιο για το 15ετές στεγαστικό δάνειο, ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο 5,95% -από 3,09% ένα χρόνο νωρίτερα.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνεχίζουν την ανοδική τους τροχιά καθώς η Federal Reserve σηματοδοτεί μια πιο επιθετική στάση στη νομισματική πολιτική. Συνολικά, οι καταναλωτές ξοδεύουν σε τομείς που δεν είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια, όπως τα ταξίδια και το φαγητό έξω. Ωστόσο, οι τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια, όπως η στέγαση, συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά. Ως αποτέλεσμα, οι επίδοξοι αγοραστές κατοικιών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις σύνθετες προκλήσεις της οικονομικής προσιτότητας και της χαμηλής διαθεσιμότητας», σχολίασε ο Sam Khater, επικεφαλής οικονομολόγος της Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης