Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στο ρεύμα η BoJ - Διατηρεί τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά - Τέλος εποχής για τον Kuroda

Κόντρα στο ρεύμα η BoJ - Διατηρεί τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά - Τέλος εποχής για τον Kuroda
Η συνεδρίαση της Παρασκευής είναι η τελευταία υπό την ηγεσία του διοικητή Haruhiko Kuroda
Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας και δήλωσε ότι θα συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, καθώς η τράπεζα οδεύει σε αλλαγή ηγεσίας και αντιμετωπίζεει την απότομη επιβράδυνση της ιαπωνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το Investing.com, η κεντρική τράπεζα διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής της στο αρνητικό -0,1% και διατήρησε το μακροπρόθεσμο επιτόκιο στο 0%.
Η BοJ δήλωσε ότι θα διατηρήσει το εύρος διακύμανσης των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων μεταξύ 0,5% και αρνητικού 0,5% και δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης, προσφέροντας καμία έκπληξη ενόψει της αλλαγής των κορυφαίων αξιωματούχων της.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής είναι η τελευταία υπό την ηγεσία του διοικητή Haruhiko Kuroda, η θητεία του οποίου λήγει τον Απρίλιο.
Ο οικονομολόγος Kazuo Ueda πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της κεντρικής τράπεζας, με την άνω βουλή της Ιαπωνίας να ψηφίζει για τον διορισμό του αργότερα εντός της ημέρας.
Ο Ueda έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει την εξαιρετικά επιφυλακτική στάση της BοJ βραχυπρόθεσμα, αν και οι αναλυτές αναμένουν μια ενδεχόμενη στροφή της τράπεζας κάποια στιγμή αργότερα φέτος.
Η BOJ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να μετριαστεί προς τα μέσα του 2023, χάρη στις κυβερνητικές επιδοτήσεις στις τιμές της ενέργειας και στην άμβλυνση των πιέσεων από τις υψηλές τιμές των βασικών εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης