Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Έβρεξε... σκουλήκια στην Κίνα - Τι συμβαίνει με το σπάνιο, ανατριχιαστικό φαινόμενο

Έβρεξε... σκουλήκια στην Κίνα - Τι συμβαίνει με το σπάνιο, ανατριχιαστικό φαινόμενο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν είναι ασυνήθιστο όταν ο καιρός ψυχραίνει και δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.
Δεν έβρεξε «γατόσκυλα» όπως αρέσκονται να λένε οι Βρετανοί όταν βρέχει πολύ, ούτε «καρεκλοπόδαρα» όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα, στην Κίνα: έβρεξε… σκουλήκια!
Κυριολεκτικά όμως!
Μια συνηθισμένη μέρα στην επαρχία Liaoning, οι πολίτες άκουσαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην βγουν αν δεν έχουν επιτακτική ανάγκη να βγουν από το σπίτι τους, είτε αν είναι έξω να βρουν καταφύγιο, είτε να κρατούν μεγάλες και... γερές ομπρέλες γιατί ο ουρανός άρχισε να κατεβάζει σκουλήκια. 

Διαδικτυακή... επιτυχία και δυσπιστία


Βίντεο από τα καλυμμένα με σκουλίκια αυτοκίνητα μάλιστα, έγιναν viral στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να ρωτούν αν πρόκειται για αρρωστημένη φάρσα, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να υποθέσουν πως μάλλον πρόκειται για δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που είναι ολοένα και πιο ικανή να δημιουργεί "Deep Fake" εικόνες και βίντεο, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο να πιστέψει κανείς τέτοια πράγματα.
02.webp
Την ώρα που η αιτία της σκουληκοβροχής διερευνάται ακόμη, το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network εικάζει ότι τα ζώα προσγειώθηκαν στην επαρχία, παρασυρόμενα από ισχυρούς ανέμους.
Το περιοδικό σημείωσε επίσης ότι αυτό το είδος περιστατικού συμβαίνει μετά από μια καταιγίδα όταν τα ζώα παγιδεύονται σε μια δίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό δεν είναι ασυνήθιστο όταν ο καιρός ψυχραίνει και δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.
Όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, τα ερπετά που είναι πάνω στα δέντρα γίνονται άκαμπτα και πέφτουν στο έδαφος.
«Επιβραδύνουν ή γίνονται άκαμπτα», δημοσίευσε στο Twitter ο μετεωρολόγος του WFTV Bryan Shields και «μπορεί να πέσουν από δέντρα, αλλά δεν είναι νεκρά».
Αναφορές του σπάνιου φαινομένου της «βροχής ζώων» έχουν καταγραφεί σε όλο το εύρος της ανθρώπινης ιστορίας. Τον 1ο αιώνα μ.Χ., ο Ρωμαίος ιστορικός Πλίνιος ο Πρεσβύτερος κατέγραψε βροχές ψαριών και βατράχων.
01_2_1.webp
Η «βροχή ζώων» είναι ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο νεκρά ή ζωντανά ζώα πέφτουν από τον ουρανό.

Συνήθως πρόκειται για μικρόσωμα ζώα όπως ψάρια, βάτραχοι ή πτηνά.
Ορισμένες φορές καταφέρουν να επιβιώσουν της πτώσης και αφού ξεπεράσουν το αρχικό σοκ συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.
Άλλες φορές τα ζώα είναι παγωμένα, παγιδευμένα σε όγκο πάγου ή διαλυμένα σε άμορφες μάζες κρέατος.
Η επιστημονική εξήγηση είναι ότι τα ζώα αυτά μεταφέρονται σε πολύ μεγάλα ύψη από καταιγίδες ή μικρούς σίφωνες, όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, όπου και παγώνουν.

Το φαινόμενο έχει σημειωθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Αγγλία, Αργεντινή, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Αμερική.
Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί δυο φορές βροχή ψαριών: στις 13 με 15 Δεκεμβρίου του 1951 στην Αλώνα της Φλώρινας και στις 7 Δεκεμβρίου του 2002 στην Κορώνα του Κιλκίς.
Επίσης, τον Οκτώβριο του 1993 στο Διδυμότειχο έβρεξε χιλιάδες μικρά βατράχια.
Ωστόσο οι νεροποντές και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι οι μόνες αιτίες για τις πτώσεις ζώων.

 



www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης