Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα νέων πελατών στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, μετά την κατάρρευση της SVB

Κύμα νέων πελατών στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, μετά την κατάρρευση της SVB
Κύμα νέων πελατών σε JPMorgan, Citigroup, Bank of America
Σχετικά Άρθρα
Κύμα πελατών έχει υποβάλει αίτηση για να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες όπως η JPMorgan Chase και η Citigroup από μικρότερους δανειστές μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ανέφεραν οι Financial Times.
Oι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America, προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μεταφοράς, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για την επιτάχυνση της κανονικής διαδικασίας εγγραφής, μεταξύ άλλων, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.
Ακόμη και τα έκτακτα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης για να σταματήσει την κατάρρευση περισσότερων τραπεζών δεν έχουν σταματήσει τους καταθέτες να προσπαθούν να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε μεγαλύτερες τράπεζες ή να στραφούν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς, ανέφεραν οι FT.
Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων επενέβη την Παρασκευή για να προστατεύσει τις καταθέσεις έως 250.000 δολάρια, αλλά οι καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό -που αντιστοιχούσαν στο 85% των λογαριασμών της SVB- κινδυνεύουν.
Η Citi αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ η JPMorgan και η Bank of America δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η First Republic Bank, η Western Alliance και η KeyCorp, έχουν υποχωρήσει λόγω των φόβων για πιθανή μετάδοση των τραπεζών μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης