Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 1,1% στα 1.931,30 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός:  Άνοδος 1,1% στα 1.931,30 δολάρια η ουγγιά
Πτωτικά έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικά κέρδη και σε υψηλό έξι εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την κατάρρευση της μετοχής της Credit Suisse που βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση χάνοντας  -24%, αναζωπύρωσε τους φόβους για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και ώθησε τους επενδυτές προς τα ασφαλή καταφύγια.
Ο τραπεζικός κλάδος σε Ευρώπη και ΗΠΑ δέχεται εδώ και τρεις μέρες πολύ ισχυρές πιέσεις, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και την κατάρρευση της μετοχής της Credit Suisse έως και 30%, αφού ο μεγαλύτερος επενδυτής της δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περαιτέρω οικονομική βοήθεια.
«Η Wall Street βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στον χρυσό, που επιλέγεται λόγω της παγκόσμιας τραπεζικής αναταραχής και ως αντιστάθμιση απέναντι στον επίμονο πληθωρισμό», ανέφερε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
«Καθώς οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο νευρικοί ότι έρχεται μια επανάληψη των χρηματιστηριακών χαμηλών του Οκτωβρίου, ο χρυσός μοιάζει να έχει σαφή πορεία προς το επίπεδο των 1.975 δολαρίων», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Μετά από αυτό που συνέβη με την Silicon Valley Bank (SVB), οι αγορές είναι υπερευαίσθητες στις αρνητικές ειδήσεις σχετικά με τις τράπεζες, με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην Credit Suisse να ευνοούν τώρα τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής της ActivTrades.
«Πρόκειται για μια ολοκληρωτική στροφή προς τα ασφαλή καταφύγια. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Credit Suisse και τώρα οι ευρωπαϊκές τράπεζες δέχονται πραγματικά μεγάλη πίεση. Πρόκειται λοιπόν για μια πλήρη φυγή προς την ασφάλεια», δήλωσε από τη μεριά του και ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο.
«Οι επενδυτές στρέφονται στα αμερικανικά ομόλογα, τον χρυσό, το ασήμι και το δολάριο. Αποχωρούν από πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 20,40 δολάρια ή 1,1% στα 1.931,30 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας σε υψηλό έξι εβδομάδων.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαΐου έχασε 16 cents ή 0,7%, στα 21,88 δολάρια η ουγιά.
Το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 72,90 δολάρια ή 4,8% στα 1.444,80 δολάρια η ουγγιά ενώ η πλατίνα Απριλίου έχασε 27 δολάρια ή 2,7% στα 970,30 δολάρια η ουγγιά.
Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου διολίσθησε κατά 16 cents ή 4% στα 3,84 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης