Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Ουκρανών: Δύσκολο να κρατήσουμε το Bakhmut – Κρίσιμη η κατάσταση

Παραδοχή Ουκρανών: Δύσκολο να κρατήσουμε το Bakhmut – Κρίσιμη η κατάσταση
Καμία ένδειξη ότι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν λένε Ρώσοι αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι η κατάσταση στο Bakhmut είναι κρίσιμη και ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησε η Irina Rybakova, εκπρόσωπος της ουκρανικής ταξιαρχίας Cold Yar.
«Εδώ και δύο εβδομάδες η κατάσταση με τους δρόμους στο Bakhmut έχει γίνει πολύ δύσκολη.
Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την επιμελητεία και την προμήθεια όπλων.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη» υπογράμμισε η Rybakova μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada TV.

Δεν εγκαταλείπουν

Παρά τη δύσκολη θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι Ουκρανοί στρατιώτες, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ετοιμάζονται να υποχωρήσουν ή να αποσυρθούν από την πόλη.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin είπε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη.
«Δεν βλέπουμε κάτι που να υποδηλώνει πως το Κίεβο αποσύρει στρατιωτικές μονάδες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δυσκολεύονται να προμηθεύσουν πυρομαχικά, τρόφιμα ή να στείλουν επιπλέον ενισχύσεις, καθώς οι δρόμοι προς το Bakhmut από την ουκρανική πλευρά είναι «υπό τον έλεγχο των πυρών» της Wagner» υποστήριξε ο Pushilin.
Σύμφωνα με τον Pushilin, οι μάχες πλέον έχουν μεταφερθεί στη βιομηχανική ζώνη του Bakhmut, αλλά και στο βόρειο και νότιο τμήμα της πόλης, ενώ η συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών δυνάμεων στο Chasov Yar δεν φαίνεται, όπως υποστηρίζει, να αναχαιτίσει την πορεία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης