Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εάν ο στρατός το κρίνει σκόπιμο, θα ανασύρει από το βυθό το αμερικανικό drone MQ9

Ρωσία: Εάν ο στρατός το κρίνει σκόπιμο, θα ανασύρει από το βυθό το αμερικανικό drone MQ9
Είναι θέμα ασφάλειας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Εάν ο ρωσικός στρατός το κρίνει σκόπιμο, θα ανασύρει από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας το αμερικανικό drone υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Είναι θέμα του στρατού.
Εάν θεωρούν απαραίτητο για τα συμφέροντά μας και την ασφάλειά μας να το κάνουν, θα το κάνουν» τόνισε ο Peskov, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ρωσία θα επιχειρήσει να ανασύρει το αμερικανικό drone MQ9 για να το μελετήσει και αναλύσει.
Πάντως, ο Peskov τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του ρωσικού στρατού και για αυτό παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη 14/3 κατέπεσε αμερικανικό drone MQ9 που πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας με κατεύθυνση τη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για κατάρριψη του, κατηγορία που αρνήθηκε κατηγορηματικά η Μόσχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε πως το drone, το οποίο πετούσε με τους αναμεταδότες του κλειστούς, παραβιάζοντας ένα προσωρινό όριο που καθορίστηκε για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία - το οποίο είχε κινητοποιηθεί σε όλους τους χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου και δημοσιεύτηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα – έπεσε ως αποτέλεσμα απότομων ελιγμών.
H Ρωσία υποστηρίζει πως τα ρωσικά μαχητικά δεν είχαν χρησιμοποιήσει εποχούμενα όπλα, ούτε είχαν έρθει σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας τους.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, ένα από τα δύο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε την προπέλα του drone για να το κάνει να συντριβεί στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης