Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένος ο Trump καλεί τους οπαδούς του: Διαδηλώστε - Πάρτε πίσω το έθνος μας, θα με συλλάβουν την Τρίτη (21/3)

Οργισμένος ο Trump καλεί τους οπαδούς του: Διαδηλώστε - Πάρτε πίσω το έθνος μας, θα με συλλάβουν την Τρίτη (21/3)
Ο δικηγόρος του Trump, Joseph Tacopina, δήλωσε στο AP News ότι εάν στον πρώην πρόεδρο απαγγελθούν κατηγορίες, «θα ακολουθήσουμε τις συνήθεις, νόμιμες διαδικασίες»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump – με ανάρτησή του στο Truth Social το Σάββατο 18/3, δήλωσε πως αναμένει την σύλληψή του την Τρίτη 21 Μαρτίου για μια υπόθεση την οποία εξετάζει εισαγγελέας του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, καλώντας παράλληλα τους υποστηρικτές του σε διαμαρτυρία παροτρύνοντάς τους «Πάρτε πίσω το Έθνος μας».

Αναμονή δίωξης;

Το Reuters σημειώνει πως ο Εισαγγελέας του Μανχάταν στις αρχές του έτους είχε ξεκινήσει να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία στους ενόρκους δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση πληρωμής 130.000 δολαρίων του πρώην δικηγόρου του Trump, Michael Cohen, στην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Stormy Daniels κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.
Η Daniels, της οποίας το αληθινό όνομα είναι Stephanie Clifford, είχε υποστηρίξει πως διατηρούσε σχέση με τον Trump πριν από μια δεκαετία, ισχυρισμό τον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί.
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην δικηγόρος του Trump, Cohen το 2018 δήλωσε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών χρηματοδότησης για την υπόθεση της Daniels, αλλά και για άλλες παραπλήσιες υποθέσεις, ο Donald Trump μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.
Χωρίς όμως να προσκομίζει ή να επικαλείται κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ο Trump αναφέρει ότι «διαρροές» αποκάλυψαν την επικείμενη σύλληψη του, ένα θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τραπεζική κρίση και το σκάνδαλο με τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden συνεχίζουν να εκτυλίσσονται,στο εσωτερικό των ΗΠΑ και το ένταλμα σύλληψης κατά του Vladimir Putin κυριαρχεί στο θέμα του πολέμου, για να καλυφθούν όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά.

Σύμφωνα με τους Times, οι κλήσεις για κατάθεση σημαίνουν «σχεδόν πάντα» πως πλησιάζει η «απαγγελία κατηγοριών».

Την ίδια μέρα που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ("ICC") ανακοίνωσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin, δημοσιεύματα από τη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για τον πρώην πρόεδρο Donald J. Trump και έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία της διαδικασίας παραπομπής του.
Στις ψηφιακές εκδόσεις τους, οι εφημερίδες New York Times και Washington Post ανέφεραν πως ο Trump κλήθηκε να δώσει κατάθεση την επόμενη εβδομάδα για το ποσό των 130.000 δολαρίων που δόθηκε λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2016 στην ηθοποιό που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Stormy Daniels, η οποία δήλωνε πως είχε συνευρεθεί με τον μεγιστάνα των ακινήτων και πρώην πρόεδρο.
Οι δυο εφημερίδες, επικαλούμενες ενημερωμένες πηγές, διευκρίνισαν πως υπεύθυνος για τη διαδικασία είναι ο περιφερειακός εισαγγελέας του Μανχάταν, ο Alvin Bragg, Δημοκρατικός ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.
Ο δικηγόρος του Trump, Joseph Tacopina, δήλωσε στο AP News ότι εάν στον πρώην πρόεδρο απαγγελθούν κατηγορίες, «θα ακολουθήσουμε τις συνήθεις, νόμιμες διαδικασίες».
Εάν ο Trump κατηγορηθεί για κακούργημα παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων, θα αναγκαζόταν να παραδοθεί στις αρχές της Νέας Υόρκης και να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Μανχάταν.
0_7.JPG
Οι πληρωμές έγιναν στον δικηγόρο του, όχι στην Stormy Daniels.

Ο πρώην πρόεδρος φέρεται να συντόνισε μια μεταφορά 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Stormy Daniels μέσω του πρώην δικηγόρου του Michael Cohen.
«Οι πληρωμές έγιναν στον δικηγόρο του Donald Trump, οι οποίες θεωρούνταν νομικές αμοιβές», είπε ο δικηγόρος στο MSNBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ο Cohen «ήταν ο δικηγόρος του εκείνη την εποχή και τον συμβούλεψε ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος για να το κάνει για να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την δύσκολη θέση.
Είναι τόσο απλό.
Αυτό δεν είναι έγκλημα.»
«Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ασκηθεί δίωξη, αλλά αν ναι, θα το αντιμετωπίσουμε», είπε ο νυν δικηγόρος του πρώην προέδρου Tacopina.

Τι έγραψε ο Trump; - «Απάτη, κοροϊδία...»

Ο ίδιος ο Trump χαρακτήρισε την έρευνα ως "απάτη, αδικία, κοροϊδία και πλήρη και ολοκληρωτική εργαλειοποίηση της επιβολής του νόμου προκειμένου να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές!" σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
Η εμφάνιση του Cohen ενώπιον του ίδιου μεγάλου ενόρκου έγινε μετά από περισσότερες από 20 συναντήσεις με εισαγγελείς.
Πιθανές κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν θα έρθουν σε μια στιγμή όπου ο Trump βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο του ειδικού εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Jack Smith.
Η έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα για τον Trump περικλείει τον ρόλο του πρώην προέδρου στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, καθώς και τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων που τέθηκαν στον πυρήνα της έρευνας του FBI στο Mar-a-Lago.
00_10.JPG
Θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη;

Εάν η Εισαγγελία του Μανχάταν πράγματι προχωρήσει, θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη υψηλού προφίλ υπόθεση που εμπλέκει τον Trump, που θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump,  βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων ερευνών, σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο, για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια της και μετά την προεδρία του.
Ωστόσο, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποια από αυτές σε αυτό το στάδιο.
ότι τον Δεκέμβριο του 2022, ο ΌμιλοςTrump καταδικάστηκε με την κατηγορία της φορολογικής απάτης και της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.
Αν και ο ίδιος ο Trump δεν ήταν κατηγορούμενος σε εκείνη την υπόθεση, ο πρώην CFO Allen Weisselberg ομολόγησε την ενοχή του για 15 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ο δικηγόρος του Trump Joseph Tacopina έδωσε πνοή στην πραγματικότητα παρόμοιων κατηγοριών κακουργήματος εναντίον του πρώην προέδρου, δηλώνοντας ότι ο πελάτης του θα ακολουθούσε τις κανονικές διαδικασίες κράτησης εάν του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με το CNBC.
Ενώ η παραποίηση επαγγελματικών αρχείων μπορεί να κατηγορηθεί ως πλημμέλημα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Alvin Bragg, επέλεξε να «ανεβάσει» τις κατηγορίες σε κακούργημα.
Οι ίδιοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι που κατηγόρησαν τότε τον Cohen αποφάσισαν να μην ασκήσουν παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του Trump.

Παρά τις όποιες κατηγορίες εναντίον του Trump από την αντιπολίτευση του, τίποτε δεν φαίνεται να τον αποτρέπει από την εκστρατεία του το 2024... θα εργαλειοποιήσει τις κατηγορίες υπέρ του!

Κατά τη συζήτηση πιθανών ομοσπονδιακών κατηγοριών σχετικά με την κατοχή απόρρητων εγγράφων στο Mar-a-Lago, ο Trump διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι η δέσμευσή του να κατέβει στις εκλογές θα παραμείνει απεριόριστη και θα θέσει υποψηφιότητα στην προσεχή κούρσα για τον Λευκό Οίκο, το 2024.
Την πρόθεσή του επιβεβαίωσε και στον James Rozen του Newsmax ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος ανεξάρτητα από τυχόν κατηγορίες του απαγγελθούν.
000_5.JPG
Η ανυποχώρητη περιφρόνηση του Trump απέναντι στις επικείμενες κατηγορίες εναντίον του, του χρησιμεύει ως πυλώνας της εκστρατείας του για τις εκλογές του 2024 με τη διαβεβαίωση ότι θα αναζωογονήσει τη θετική πίστη στο πρόσωπό του που θα μπορούσε ίσως να διαρραγεί από την ανάδειξη του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron de Santis ως ανταγωνιστή του στην επιδίωξη του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Γνωρίζοντας τη δριμύτητα του τρόπου με τον οποίο ένα κατηγορητήριο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την πεποίθηση ότι ο Trump είναι θύμα ενός συνεχιζόμενου πολιτικού κυνηγιού μαγισσών, η απόφαση του Bragg μπορεί τελικά να γίνει ένα παράδειγμα να φυτευτεί ένα ψεγάδι σε μια άψογη πρόσοψη.
Ακόμα κι αν μια καταδίκη ή ομολογία ενοχής προερχόταν από κατηγορίες για κακούργημα, αυτό μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από μια Πύρρειος νίκη για την αντιπολίτευση του Trump, καθώς μπορεί να πυροδοτήσει ανάλογη υποστήριξη που οδήγησε στην εκλογή του το 2016.
Γεγονός στο οποίο συμφωνεί και ο Elon Musk:
0000.JPG
Στο τέλος, αυτή η ύβρις θα μπορούσε οδηγήσει στην κατάρρευση του κατεστημένου για άλλη μια φορά, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα αγωνίζεται να προτείνει έναν άξιο αντίπαλο για το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης