Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό - Τουλάχιστον 15 νεκροί και σχεδόν 400 τραυματίες - Τεράστιες ζημιές, κατέρρευσαν κτίρια

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό - Τουλάχιστον 15 νεκροί και σχεδόν 400 τραυματίες - Τεράστιες ζημιές, κατέρρευσαν κτίρια
Κατέρρευσαν τουλάχιστον 44 σπίτια και άλλα 90 υπέστησαν σημαντικές ζημιές
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 15 νεκρούς και σχεδόν 400 τραυματίες άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο 18/3 τις παράκτιες επαρχίες του Ισημερινού και έγινε αισθητός στο βόρειο Περού και την Κολομβία.
Ο σεισμός, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών (6,7 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο) και επίκεντρό του ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας, ενώτο εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 66 χιλιόμετρα.
Μετά τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν δύο ασθενέστεροι μετασεισμοί.
q4.JPG
Μακάβριος απολογισμός

Σύμφωνα με το γραφείο της προεδρίας του Ισημερινού, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 380 τραυματίστηκαν, κυρίως στην επαρχία El Oro.
Μάλιστα, στη Machala, πρωτεύουσα της επαρχίας El Oro, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 9 θάνατοι, μεταξύ των οποίων και ενός μωρού.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Guillermo Lasso, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στις πληγείσες περιοχές, ώστε να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για τις απώλειες ζωών και την αλληλεγγύη του προς τους σεισμόπληκτους.
eq2.JPG
Κατέρρευσαν κτίρια - Μεγάλες ζημιές

Κατέρρευσαν τουλάχιστον 44 σπίτια και άλλα 90 υπέστησαν σημαντικές ζημιές.
Επίσης, ζημιές καταγράφηκαν σε περίπου 50 σχολεία και 30 κέντρα υγείας, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσεων.
Το αεροδρόμιο Σάντα Ρόσα παραμένει σε λειτουργία παρά τις ζημιές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Διαχείρισης Καταστροφών, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους.
Η Γραμματεία Διαχείρισης Κινδύνων του Ισημερινού ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένα αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια και σκοτώθηκε ο οδηγός, στην πόλη Κουένκα.
Στο Puerto Bolívar ένα κτίριο όπου στεγάζονται ένα μουσείο και ένα εστιατόριο έπεσε στο νερό, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.
Ο σεισμός προκάλεσε επίσης δομικές ζημιές σε δύο άλλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης τοίχου σε ένα σούπερ μάρκετ, και έγινε αισθητός σε περισσότερες από τις μισές από τις 24 επαρχίες της χώρας, ανέφερε η Γραμματεία.
q3.JPG



Στο Περού

Στο βόρειο Περού, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός αναφέρθηκε ο θάνατος ενός παιδιού.
Στην πόλη Τούμπες, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, ένα 4χρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από τούβλο που έπεσε στο κεφάλι της, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης