Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley και JPMorgan οι σύμβουλοι της UBS στο ιστορικό deal – Το δραματικό παρασκήνιο και ο φόβος για τις αγορές

Morgan Stanley και JPMorgan  οι σύμβουλοι της UBS στο ιστορικό deal – Το δραματικό παρασκήνιο και ο φόβος για τις αγορές
Ώρες αγωνίας για να κλείσει το deal πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα (20/3)
Σχετικά Άρθρα
Η Morgan Stanley και η JPMorgan είχαν ρόλο συμβούλου της UBS στην ιστορική εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse σε μια συμφωνία με τη διαμεσολάβηση της ελβετικής κυβέρνησης με στόχο τον περιορισμό μιας τραπεζικής κρίσης.
Η Credit Suisse συνεργάστηκε με τη Centerview Partners, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή τα ονόματα των συμβούλων δεν μπορούν ακόμα να γίνουν γνωστά.
Συνεργάστηκαν με τις δύο τράπεζες όλο το Σαββατοκύριακο (18 – 19/3/2023) για να κλείσει το deal πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα (20/3), αναφέρει το Bloomberg.
Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να καταβάλλει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Credit Suisse.
 Η αξία της τράπεζας αποτιμήθηκε σε περίπου 7,4 δισεκατομμύρια φράγκα (8 δισεκατομμύρια δολάρια).
Οι εκπρόσωποι των Morgan Stanley, JPMorgan και Centerview αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη συμφωνία.
Το σχέδιο, το οποίο διαπραγματεύτηκε σε βιαστικά οργανωμένες συνομιλίες για την κρίση το Σαββατοκύριακο, επιδιώκει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των μετοχών και των ομολόγων της Credit Suisse μετά τη χρεοκοπία δύο αμερικανικών τραπεζών.
Ένα στρώμα στήριξης από την ελβετική κεντρική τράπεζα στα μέσα της εβδομάδας απέτυχε να βάλει τέλος σε ένα δράμα της αγοράς που είδε εκροές πελατών και απείλησε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κρίση τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης