Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Η Ευρώπη πάσχει από πολεμική ψύχωση - Παρασύρεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο

Orban (Ουγγαρία): Η Ευρώπη πάσχει από πολεμική ψύχωση - Παρασύρεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο
Υπέρ της κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατόν στην Ουκρανία τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
«Η Ευρώπη πάσχει από πολεμική ψύχωση και παρασύρεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο μέρα με τη μέρα», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Viktor Orban, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που έγινε στην Άγκυρα.
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα είναι ο πόλεμος, ο οποίος έχει σοβαρές και άμεσες επιπτώσεις και έχει φέρει την Ουγγαρία σε δύσκολη κατάσταση, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ηγέτες των τουρκικών κρατών γιατί ενισχύουν τη φωνής της ειρήνης.
Η Ουγγαρία — λόγω της τουρκμενικής καταγωγής του πληθυσμού της— είναι επίτιμο μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.
Ο Orban ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος, καθώς είπε, μεσολάβησε με επιτυχία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και τον κάλεσε να συνεχίσει τις προσπάθειές του στο μέλλον.
«Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια ευκαιρία για ειρήνη», είπε ο Orban.
Η γεωγραφική εγγύτητα της Ουγγαρίας στον πόλεμο έχει καταστήσει την επιδίωξη της ειρήνης πρώτη της προτεραιότητα, πρόσθεσε ο Orbán.
«Η Ουκρανία είναι ένα γειτονικό κράτος και οι επιπτώσεις του πολέμου είναι επομένως σοβαρές και άμεσες, με τον πληθωρισμό να φτάνει στα ύψη και τις τιμές της ενέργειας να εκτοξεύονται σε υψηλά όλων των εποχών», είπε ο Orban, προσθέτοντας ότι «πολλοί Ούγγροι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό τον πόλεμο επειδή στη δυτική Ουκρανία υπάρχει μια σημαντική ουγγρική μειονότητα και οι άντρες της στρατολογούνται στον ουκρανικό στρατό».
«Για την Ουγγαρία, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές, και γι' αυτό υποστηρίζουμε την κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και την άμεση έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης