Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 8 εκατ. στην Wikipedia προαναγγέλλει η Ρωσία - Οι στρατιωτικές βάσεις και το περιεχόμενο που δεν αφαιρέθηκε

Πρόστιμο 8 εκατ. στην Wikipedia προαναγγέλλει η Ρωσία - Οι στρατιωτικές βάσεις και το περιεχόμενο που δεν αφαιρέθηκε
Το Ίδρυμα Wikimedia θα επισημανθεί στις μηχανές αναζήτησης ως παραβάτης της ρωσικής νομοθεσίας
Το ρωσικό δικαστήριο στρέφεται στο να επιβάλει πρόστιμο στο Ίδρυμα Wikimedia, στο οποίο ανήκει η ρωσόφωνη Wikipedia, έως και 8 εκατομμύρια ρούβλια επειδή αρνήθηκε να αφαιρέσει πληροφορίες που απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία αναφέρει το TASS.
"Το δικαστήριο έλαβε δύο πρωτόκολλα σύμφωνα με το μέρος 2 του άρθρου 13.41 του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ("Αποτυχία διαγραφής πληροφοριών ή ιστότοπου από τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, εάν η υποχρέωση διαγραφής τέτοιων πληροφοριών, ο ιστότοπος προβλέπεται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας").
Σε ένα νομικό πρόσωπο σύμφωνα με αυτό το άρθρο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 4 εκατομμυρίων ρούβλια. Έτσι, ο οργανισμός αντιμετωπίζει πρόστιμο συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ρούβλια", ανέφερε το δικαστήριο.
Η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας για αυτά τα πρωτόκολλα δεν έχει ακόμη οριστεί.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι στις 10:30 ώρα Μόσχας στις 6 Απριλίου θα διεξαχθεί δικαστική συνεδρίαση με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Wikimedia, κατά την οποία θα εξεταστεί παρόμοιο πρωτόκολλο.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρούβλια για μια δημοσίευση σχετικά με τις τοποθεσίες τριών στρατιωτικών μονάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τον Απρίλιο του 2022, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ρούβλια στο Ίδρυμα Wikimedia επειδή αρνήθηκε να αφαιρέσει άρθρα σχετικά με τα γεγονότα στη Μπούχα, την καταστροφή νοσοκομείου και θεάτρου στη Μαριούπολη και την κατασκευή πυρίτιδας.
Σύμφωνα με το Roskomnadzor, απαγορευμένο υλικό παραμένει στην πύλη Wikipedia, συμπεριλαμβανομένων πλαστών για την πορεία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, το Ίδρυμα Wikimedia θα επισημανθεί στις μηχανές αναζήτησης ως παραβάτης της ρωσικής νομοθεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης