Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι απέκλεισαν πλήρως το Bakhmut - Καμία διέξοδος για 10.000 Ουκρανούς

Οι Ρώσοι απέκλεισαν πλήρως το Bakhmut - Καμία διέξοδος για 10.000 Ουκρανούς
Περίπου 10.000 Ουκρανοί η φρουρά του Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
(upd) Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει πλήρως το Bakhmut και οι περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες που αποτελούν τους υπερασπιστές της πόλης δεν φαίνεται να έχουν πλέον καμία ασφαλή διέξοδο.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Yan Gagin, πολιτικό – στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, υποστήριξε πως το Bakhmut έχει σχεδόν ολοκληρωτικά μπλοκαριστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς όλοι οι δρόμοι προς την πόλη τελούν υπό τον έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού.
«Η πόλη τελεί υπό επιχειρησιακή περικύκλωση, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι προσβάσιμοι δρόμοι, όλες οι αρτηρίες μεταφοράς που οδηγούν στην πόλη, ελέγχονται από το πυροβολικό μας.
Συνεπώς, μπορούμε να πούμε πως η πολιτική είναι πρακτικά αποκλεισμένη» υπογράμμισε ο Gagin.

Φρουρά 10.000 Ουκρανών

Όπως είπε οι Ρώσοι ελέγχουν περίπου το 70% της πόλης, επισημαίνοντας πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που καλούνται να την υπερασπιστούν ανέρχονται σε 10.000.
Υπενθυμίζεται πως οι μάχες για τον έλεγχο του Bakhmut μαίνονται εδώ και τουλάχιστον 9 μήνες.
Αν και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η πτώση της πόλης, θα έχει μόνο συμβολικό αντίκτυπο και πως δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη του πολέμου, το Κίεβο εμφανίζεται αποφασισμένο να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους, καθώς θεωρεί την πόλη ως σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.
Για αυτό άλλωστε το λόγο και το τελευταίο διάστημα ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις της.
Από την πλευρά της η Ρωσία υποστηρίζει πως η πτώση του Bakhmut θα οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις βαθιά στις θέσεις της ουκρανικής άμυνας και παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την κατάληψη όλης της επαρχίας του Donetsk.

Επίσκεψη Zelensky κοντά στο Bakmut – Βράβευσε Ουκρανούς στρατιώτες

Επίσκεψη στην πρώτη γραμμή του μετώπου κοντά στο Bakhmut πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος βράβευσε Ουκρανούς στρατιώτες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από την προεδρία της Ουκρανίας, o Zelensky ενημερώθηκε για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο ενώ συναντήθηκε με Ουκρανούς στρατιώτες, τηρώντας και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα ανατολικά της χώρας μας, στο Donbass, και βραβεύω τους ήρωες μας.
Είναι τιμή μου να σας ευχαριστήσω, να σας σφίξω τα χέρια.
Σας ευχαριστώ που προστατεύετε το κράτος, την κυριαρχία μας στην ανατολική Ουκρανία» υποστήριξε ο Zelensky.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης