Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά μέτωπο επίθεση Musk στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πρόγραμμα πανδημίας: «Οι χώρες δεν εκχωρούν την κυριαρχία τους»

Κατά μέτωπο επίθεση Musk στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πρόγραμμα πανδημίας: «Οι χώρες δεν εκχωρούν την κυριαρχία τους»
Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο Covid-19, πριν από τρία χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει διαμαρτυρηθεί για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης γύρω από την πανδημία και τον ρόλο του σε αυτήν

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΟΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι χώρες δεν πρέπει να «παραχωρούν εξουσία» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η ανάρτηση του πολυεκατομμυριούχου προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση από τον επικεφαλής του Οργανισμού που του απάντησε σε έντονο ύφος.
«Οι χώρες δεν πρέπει να εκχωρούν εξουσία στον ΠΟΥ», έγραψε ο Musk στο Twitter, απαντώντας σε βίντεο του γερουσιαστή της Αυστραλίας, Μάλκομ Ρόμπερς, που επικρίνει τον Οργανισμό.

«Οι χώρες δεν εκχωρούν την κυριαρχία τους στον ΠΟΥ», έγραψε σε απάντηση ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus στο Twitter.

«Η συμφωνία ονόματι Pandemic Accord δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να προφυλαχθούν καλύτερα από τις πανδημίες», πρόσθεσε.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο Covid-19, πριν από τρία χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει διαμαρτυρηθεί για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης γύρω από την πανδημία και τον ρόλο του σε αυτήν.
Κατά καιρούς ο Οργανισμός του ΟΗΕ έχει γίνει άμεσος στόχος επιθέσεων, με ορισμένους σχολιαστές να τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει την πολιτική Υγείας των κυβερνήσεων, ιδίως από τότε που ξεκίνησαν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών – μελών για μια νέα συνθήκη σχετικά με την αποφυγή και την αντιμετώπιση μελλοντικών επιδημιών.
Ο ΠΟΥ αποτελείται από 194 κράτη – μέλη, τα οποία λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις πολιτικές και τους προϋπολογισμούς του στον τομέα της Υγείας μέσω μιας ετήσιας συνέλευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης