Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ ζητά ο Nagel (Bundesbank) - Ουδέν σχόλιον για Deutsche Bank

Νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ ζητά ο Nagel (Bundesbank) - Ουδέν σχόλιον για Deutsche Bank
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων ζητά από την ΕΚΤ, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Joachim Nagel, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός δεν έχει ηττηθεί ακόμα. Όπως επεσήμανε, η ΕΚΤ όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων αλλά και να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα.
«Η εξέλιξη του πληθωρισμού βάσει των προβλέψεων, κατά την άποψη μου, δεν θα πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος της ακολουθίας των αυξήσεων» υποστήριξε ο Nagel σε ομιλία του στο Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι στη συνέχεια το κόστος δανεισμού δεν θα πρέπει να μειωθεί πρόωρα.
«Θα χρειαστεί τα επιτόκια να αυξηθούν σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα, προκειμένου να επανέλθει εγκαίρως ο πληθωρισμός στο 2%.
Ομοίως, θα πρέπει να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε επαρκώς υψηλά επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε τη διαρκή σταθερότητα των τιμών» υπογράμμισε ο Nagel.
Οι δηλώσεις του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη ήρθαν μόλις οκτώ ημέρες μετά την κατά 50 μονάδες βάσης αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
«Δεν έχουμε ακόμη κερδίσει τη μάχη κατά του πληθωρισμού», δήλωσε ο Nagel.
Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις για επιτάχυνση του ρυθμού ποσοτικής σύσφιξης το γ' τρίμηνο του 2023.

Υποβαθμίζει το sell off στην Deutsche Bank

O διοικητής της Bundesbank υποβάθμισε το sell off στην Deutsche Bank.
"Δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ που οι αγορές είναι λίγο πιο ευμετάβλητες σε σχέση με πριν από αυτά τα γεγονότα", δήλωσε ο Nagel, αρνούμενος να σχολιάσει το sell off στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
"Τις εβδομάδες μετά από τέτοια ενδιαφέροντα γεγονότα, ο δρόμος είναι συχνά ανώμαλος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης