Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για το ευρώ στα τα 1,0714 δολάρια, εν μέσω sell off στις τράπεζες

Πλήγμα για το ευρώ στα τα 1,0714 δολάρια, εν μέσω sell off στις τράπεζες
Το ευρώ βυθίστηκε περισσότερο από 1% στα 1,0714 δολάρια και υποχωρούσε για τελευταία φορά κατά 0,9% στα 1,0735 δολάρια
Σημαντικές απώλειες σημειώνουν το ευρώ και η στερλίνα, έναντι του ενισχυμένου δολαρίου την Παρασκευή, εν μέσω sell off στις τράπεζες, ενώ τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία δεν κατάφεραν να αναπτερώσουν το κλίμα.
Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν βουτιά στην Ευρώπη, με τις βαριές μετοχές της Deutsche Bank και της UBS Group να πλήττονται από τις ανησυχίες ότι τα χειρότερα προβλήματα που έπληξαν τον κλάδο από την οικονομική κρίση του 2008 δεν έχουν ακόμη περιοριστεί.
Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον έκτακτο δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) δεν κατάφεραν να ανυψώσουν το ενιαίο νόμισμα, καθώς το κλίμα στις αγορές ήταν εύθραυστο με τις ευρωπαϊκές τράπεζες να υποχωρούν περισσότερο από 5%.
"Τα στοιχεία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, αλλά η διάθεση στην αγορά είναι αποστροφή προς τον κίνδυνο, γεγονός που υποστηρίζει μια ακόμη κίνηση επιστροφής προς το ασφαλές καταφύγιο δολάριο", δήλωσε η Jane Foley, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος στη Rabobank του Λονδίνου.
Το ευρώ βυθίστηκε περισσότερο από 1% στα 1,0714 δολάρια και υποχωρούσε για τελευταία φορά κατά 0,9% στα 1,0735 δολάρια.
Η αποστροφή ρίσκου έστειλε επίσης τη στερλίνα 0,6% χαμηλότερα στα 1,2214 δολάρια, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί το πρώτο τρίμηνο και η εμπιστοσύνη αυξάνεται.
Η στερλίνα άγγιξε υψηλό επτά εβδομάδων στα 1,2341 δολάρια την Πέμπτη σε ευμετάβλητες συναλλαγές, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25%, αλλά δήλωσε ότι η αιφνιδιαστική ανάκαμψη του πληθωρισμού θα εξασθενήσει μάλλον γρήγορα, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι έχει τερματίσει τη σειρά αυξήσεων.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν πληγεί αυτόν τον μήνα μετά τις ξαφνικές αποτυχίες δύο περιφερειακών πιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ και την επείγουσα πώληση της δοκιμαζόμενης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse στην αντίπαλη UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης