Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ κατηγορεί Ουκρανούς και Ρώσους για εκτελέσεις αιχμαλώτων πολέμου

Ο ΟΗΕ κατηγορεί Ουκρανούς και Ρώσους για εκτελέσεις αιχμαλώτων πολέμου
O ΟΗΕ έχει καταγράψει εκτελέσεις Ρώσων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, που «συχνά» γίνονται «αμέσως μετά τη σύλληψη στο πεδίο της μάχης»
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές και τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν δεκάδες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες αιχμαλώτων πολέμου κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Ανησυχούμε βαθιά για τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες 25 Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου και ανθρώπων εκτός μάχης» καθώς και για εκείνες «15 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου», δήλωσε η Ματίλντα Μπόγκνερ, επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ίδια, ο ΟΗΕ έχει καταγράψει αυτές τις εκτελέσεις Ρώσων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, που «συχνά» γίνονται «αμέσως μετά τη σύλληψη στο πεδίο της μάχης».
Ο ΟΗΕ γνωρίζει για πέντε έρευνες που διεξάγει το Κίεβο και που αφορούν 22 θύματα, αλλά «δεν γνωρίζουμε για καμία δίωξη σε ό,τι αφορά τους δράστες» αυτών των εγκλημάτων, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τις εκτελέσεις των 15 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου «λίγο μετά τη σύλληψή τους» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, 11 από αυτές έγιναν από τη ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner, δήλωσε επίσης η Μπόγκνερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης