Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική αποκάλυψη της Pfizer: Εντόπισε τον μηχανισμό που προκαλεί μυοκαρδίτιδα, στο εμβόλιό της κατά του Covid-19

Σημαντική αποκάλυψη της Pfizer: Εντόπισε τον μηχανισμό που προκαλεί μυοκαρδίτιδα, στο εμβόλιό της κατά του Covid-19
Η Pfizer εντόπισε τον «πιο πιθανό» μηχανισμό που ευθύνεται για την πρόκληση καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιό της για τον Covid-19
Σχετικά Άρθρα
Η Pfizer εντόπισε τον μηχανισμό που είναι ο «πιθανότερα ένοχος» για την πρόκληση μυοκαρδίτιδας και άλλες παθήσεις στην καρδιά από το εμβόλιό της για τον Covid-19, όπως δείχνει ένα νέο επίσημο έγγραφο που αποκαλύφθηκε.
Η εταιρεία, σε επίσημο έγγραφο του 2022, αναγνώρισε ότι το εμβόλιο της, BNT162b2, μπορεί να προκαλεί μυοκαρδίτιδα—η οποία είναι φλεγμονή της καρδιάς—και μια σχετική πάθηση που ονομάζεται περικαρδίτιδα.
Οι επιστήμονες της Pfizer ισχυρίστηκαν ότι η φλεγμονή πιθανότατα δεν ήταν αποτέλεσμα άμεσης καρδιοτοξικότητας, αλλά δεν απέκλεισαν πολλούς άλλους πιθανούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένου ότι προήλθε από ανοσοποιητική δραστηριότητα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί από νανοσωματίδια λιπιδίων που, στο εμβόλιο του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), μεταφέρουν την πρωτεΐνη ακίδας, αναφέρει το έγγραφο.

«Αν και το εμβόλιο mRNA BNT162b2 είναι δημιουργημένο κατά τρόπο που να μειώνει την ανίχνευσή του από το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της προσθήκης τροποποιήσεων νουκλεοσιδίων και της ελαχιστοποίησης της κατάλοιπων του διπλού κλώνου RNA, είναι πιθανό, ορισμένα άτομα με γενετική προδιάθεση και υποκείμενες καταστάσεις, οι ανοσολογικές αποκρίσεις στο mRNA να μην το απορρίψουν επαρκώς και αυτό να οδηγήσει στην ενεργοποίηση μιας έταιρης εγγενούς προσαρμοστικής ανοσολογικής απόκρισης», έγραψαν οι επιστήμονες στο επίσημο έγγραφο.
«Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολική ενεργοποίηση των προφλεγμονωδών κυττάρων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μυοκαρδίτιδας», έγραψαν.
Η μυοκαρδίτιδα είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Πολλά περιστατικά μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 έχουν σημειωθεί σε υγιή, νεαρά άτομα, με τους νεαρούς άνδρες να κινδυνεύουν ιδιαίτερα.
Η συχνότητα εμφάνισης είναι τόσο υψηλή όσο 78,7 ανά εκατομμύριο δεύτερες δόσεις σε άνδρες ηλικίας 16 ή 17 ετών, σύμφωνα με αναφορές στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου, με αρκετές δεκάδες περιπτώσεις να αναφέρονται μετά τη δεύτερη δόση σε άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών και 18 ετών. - σε άνδρες 24 ετών.
Η μυοκαρδίτιδα είναι επίσης ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε μετά και τις επαναληπτικές δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ είναι μεταξύ των οντοτήτων που ανέφεραν ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna COVID-19 προκαλούν μυοκαρδίτιδα.

«Δεν έχει φτιαχτεί»

Στο έγγραφο του Φεβρουαρίου 2022, που ελήφθη και δημοσιεύτηκε από το Project Veritas, οι υπάλληλοι της Pfizer λένε ότι η εταιρεία δεν είχε ορίσει τη μυοκαρδίτιδα ως παρενέργεια στο εμβόλιο της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε συμφωνήσει ότι το εμβόλιο της προκαλεί μυοκαρδίτιδα.
Ισχυρίστηκε ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός ειδικών διαφωνεί, ειδικά για τους νέους.
Η Pfizer δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια των The Epoch Times συμπεριλαμβανομένου του εάν άλλαξε τη στάση της για τη μυοκαρδίτιδα στο μεσοδιάστημα.

Οι επιστήμονες της Pfizer χρησιμοποίησαν παρόμοια γλώσσα με αυτή που χρησιμοποιεί δημόσια η εταιρεία, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν «αυξημένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας» μετά τον εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID-19.
Ισχυρίστηκαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ανάρρωσαν, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι η μυοκαρδίτιδα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε ορισμένους ασθενείς, ωστόσο είναι πάρα πολλοί εκείνοι που πέθαναν
Οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό «είναι πιθανώς υποτιμημένος», επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι ηπιότερες περιπτώσεις.

Πιθανοί Μηχανισμοί

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πώς τα εμβόλια mRNA προκαλούν φλεγμονές στην καρδιά.
Στο έγγραφο, οι επιστήμονες της Pfizer είπαν ότι ο «πιο πιθανός» μηχανισμός ήταν ανοσοδιαμεσολαβούμενος.
Τα λιπιδικά νανοσωματίδια, είπαν, μπορεί να ενεργοποιήσουν τις ανοσολογικές αποκρίσεις.
Τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην ανάπτυξη αυτοαντισωμάτων, ή αντισωμάτων που επιτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου, είπαν, αναφέροντας την περίπτωση ενός 52χρονου άνδρα που ανέπτυξε μυοκαρδίτιδα από τη δημιουργία αυτοαντισωμάτων.

Ο καρδιολόγος Δρ. Peter McCullough εξέτασε την εργασία και όπως είπε στους The Epoch Times μέσω email, τα νανοσωματίδια λιπιδίων στο εμβόλιο mRNA είναι «ευρέως κατανεμημένα στο σώμα στην κυκλοφορία για ένα μήνα ή περισσότερο», γεγονός που «επιτρέπει στη ροή αίματος του μυοκαρδίου να εισέρχονται επανειλημμένα την καρδιά με προϊόντα εμβολίου που ενεργοποιούν συστηματικά στους ιστούς ανοσολογική απόκριση."

Οι ερευνητές ανίχνευσαν mRNA στο αίμα εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Ένας τρίτος πιθανός μηχανισμός είναι ο μοριακός μιμητισμός ή η εισαγωγή δομών αντιγόνου που φαίνονται παρόμοιες με τις φυσιολογικές ανθρώπινες δομές, αλλά δεν είναι, δυσκολεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να τις ταξινομήσει σωστά.
Οι επιστήμονες της Pfizer ανέλαβαν μια μελέτη για να εξετάσουν εάν ορισμένες πρωτεΐνες που περιέχουν πεπτίδια, ή μια σειρά αμινοξέων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανοσοαποκρίσεις που ενεργοποιούνται από το εμβόλιο για «διασταυρούμενη αντίδραση με ανθρώπινες πρωτεΐνες».
Αναγνώρισαν αρκετές με 100% ομοιότητα με τις ανθρώπινες πρωτεΐνες, αλλά καμία δεν «εκφράζεται κυρίως στην καρδιά».
Άλλες έξι πρωτεΐνες ταυτοποιήθηκαν με αλγόριθμους και μία, το νεφέλωμα, «έχει ένα προφίλ έκφρασης ειδικά για την καρδιά και μπορεί να εμπλέκεται στη συγκρότηση των καρδιακών μυοϊνιδίων». Απαιτούνται δοκιμές για να καθοριστεί εάν το νεφέλωμα οδηγεί σε διασταυρούμενη αντιδραστικότητα, είπαν οι επιστήμονες.
Θεώρησαν ότι ο μοριακός μιμητισμός είναι «απίθανος μηχανισμός» πρόκλησης μυοκαρδίτιδας.

Η άποψη του Malone

Ο Δρ Robert Malone, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA, είπε ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων ενεργοποιούν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι το RNA στο εμβόλιο οδηγεί σε φλεγμονώδεις αποκρίσεις στα κύτταρα και τους ιστούς.
«Αυτή η ισχυρή προφλεγμονώδης απόκριση των mRNA/lipoplexes είναι ο λόγος που εγώ (και άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της [εταιρείας βιοτεχνολογίας] Genzyme) εγκατέλειψα την περαιτέρω έρευνα σε αυτήν την τεχνολογία στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στράφηκα σε άλλες μεθόδους χορήγησης όπως η άμεση («γυμνή») ένεση και χρήση παλμικών ηλεκτρικών πεδίων», είπε ο Malone στους The Epoch Times μέσω email.
«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τέτοιες προφλεγμονώδεις διεργασίες μπορεί να βλάψουν την καρδιά και άλλους ιστούς.
Ένας βασικός παράγοντας κινδύνου για τη νόσο COVID, και δυνητικά για το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό, είναι μια προφλεγμονώδης κατάσταση όπως εμφανίζεται τόσο με τον διαβήτη όσο και με τον προδιαβήτη.
Αυτό είναι επίσης συνεπές με αυτήν την υπόθεση», είπε.

Η καρδιοτοξικότητα από την πρωτεΐνη ακίδας, η οποία έχει αποδειχθεί ότι παραμένει στο σώμα για εβδομάδες ή και μήνες μετά την ένεση με το εμβόλιο, είναι ένας πιθανός μηχανισμός για μυοκαρδίτιδα.
«Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η ακίδα είναι μια πρωτεΐνη είναι μια τοξίνη.
Δρα μέσω πολλαπλών μηχανισμών.
Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς φαίνεται να προκαλεί μια ποικιλία αυτοάνοσων φαινομένων», είπε ο Malone.
«Είναι γνωστό ότι η ιογενής μυοκαρδίτιδα συχνά δρα μέσω αυτού του αυτοάνοσου μηχανισμού.
Και είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ο παρόμοιος μηχανισμός μπορεί να συμβαίνει στην περίπτωση αυτών των εμβολίων που προκαλούν ανοσοαπόκριση ενάντια στις πρωτεΐνες του ιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης