Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ – Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ – Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο
Νεκρή η 28χρονη δράστης, υπήρξε μαθήτρια στο σχολείο
Ένα ακόμα μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Δευτέρα 27 Μαρτίου το απόγευμα, όταν μια 28χρονη διεμφυλική γυναίκα σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικους σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Nashville, στο Τενεσί, όπου μάλιστα είχε και η ίδια φοιτήσει.
Η 28χρονη έπεσε νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών.
Το κίνητρο της ακόμα δεν είναι γνωστό, με τις αρχές να εξετάζουν το «μανιφέστο» που εντοπίστηκε στο σπίτι της καθώς και άλλα σημειώματα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 28χρονη Audrey Elizabeth Hale μπήκε στο σχολείο, οπλισμένη με δύο τουφέκια και ένα πιστόλι.
Όπως αναφέρεται, κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρία ενήλικα πρόσωπα, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.
Ανάμεσα στους νεκρούς ενήλικες ήταν και η διευθύντρια του σχολείου. Έγκλημα εκ προμελέτης

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για έγκλημα εκ προμελέτης, καθώς πάνω στην 28χρονη βρέθηκαν λεπτομερείς χάρτες του σχολείο, καθώς και των σημείων εισόδου σε αυτό.
Ο αρχηγός της αστυνομίας John Drake εκτιμά ότι το κίνητρο μπορεί να ήταν το μίσος που ένιωθε η 28χρονη για το σχολείο όπου φοίτησε.
Είναι χαρακτηριστικό πως η δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο.
211.jpg
Αντίδραση Biden

Κατόπιν του νέου αυτού μακελειού σε αμερικάνικο σχολείο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δεν έκρυψε τον αποτροπιασμό του, αναφέροντας πως «είναι άρρωστο».
«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε τη βία των όπλων.
Κομματιάζει τις κοινότητες μας, την ψυχή του έθνους μας» ανέφερε ο Biden.

Εκατοντάδες περιστατικά

Ενδεικτικά αναφέρεται πως έχουν καταγραφεί 89 περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία κατά τη διάρκεια του 2023, όταν το 2022 είχαν καταγραφεί 303 περιστατικά, το υψηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ από το 1970.
Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί το 2020, πάνω από 45.000 θάνατοι εξαιτίας των όπλων σε περιστατικά που αφορούσαν ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης