Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα…προοδεύει: Ο Kim αποκάλυψε νέες, μικρότερες πυρηνικές κεφαλές

Η Β. Κορέα…προοδεύει: Ο Kim αποκάλυψε νέες, μικρότερες πυρηνικές κεφαλές
Ειδικοί αναφέρουν πως η Β. Κορέα καταγράφει πρόοδο τόσο στο μέγεθος όσο και στο σχεδιασμό των πυρηνκών της όπλων
Σχετικά Άρθρα
Την πρόοδο της Βόρειας Κορέας στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αποκάλυψε ο ηγέτης της, Kim Jong un, ο οποίος αφού παρουσίασε νέες, μικρότερες πυρηνικές κεφαλές, ζήτησε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την παραγωγή πυρηνικού υλικού για όπλα, έτσι ώστε να ενισχυθεί το οπλοστάσιο της χώρας.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επίσκεψη του Kim στο Ινστιτούτο Πυρηνικών Όπλων, όπου και εμφανίζονται οι πυρηνικές κεφαλές που φέρουν την ονομασία Hwasan 31.
Όπως αναφέρεται ο Kim επιθεώρησε τα νέα τακτικά πυρηνικά όπλα και τεχνολογία για την τοποθέτηση κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους καθώς και σχέδια για πυρηνική αντεπίθεση.

Πλήγμα στις ΗΠΑ

Ειδικοί υποστηρίζουν πως οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την πρόοδο της Β. Κορέα στη σμίκρυνση πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να είναι ισχυρές αλλά αρκετά μικρές, έτσι ώστε να τοποθετούνται σε διηπειρωτικούς πυραύλους που είναι ικανοί να πλήξουν τις ΗΠΑ.
«Η Β. Κορέα έχει κάτι πιο ισχυρό σε μικρότερο χώρο.
Αυτό είναι ανησυχητικό» υπογράμμισε ο Kune Y.Suh, καθηγητής πυρηνικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Σεούλ, ενώ άλλοι ειδικοί σε πυρηνικά όπλα, κάνουν λόγο για πρόοδο της Β. Κορέας τόσον όσον αφορά το μέγεθος των πυρηνικών όπλων όσο και στο σχεδιασμό τους.

Ο εχθρός

Στις δηλώσεις του ο Kim υποστήριξε ότι ο εχθρός των πυρηνικών δυνάμεων της Β. Κορέας δεν είναι ένα κράτος ή ομάδα, αλλά «ο πόλεμος και η πυρηνική καταστροφή».
Όπως είπε, η ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου στοχεύει αποκλειστικά στην υπεράσπιση της Β. Κορέας καθώς και στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες η Β. Κορέα έκανε προσομοίωση μιας πυρηνικής αντεπίθεσης σε Ν. Κορέα και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης