Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Pence κλήθηκε να καταθέσει για την επίθεση των οπαδών του Trump στο Καπιτώλιο

HΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Pence κλήθηκε να καταθέσει για την επίθεση των οπαδών του Trump στο Καπιτώλιο
Η κλήση γίνεται τη στιγμή που ο Mike Pence διερευνά την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024
Σχετικά Άρθρα
Oμοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε σήμερα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump πριν από την εισβολή των υποστηρικτών του Trump στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με την απόφαση, που επισήμως παραμένει ακόμη σφραγισμένη και απόρρητη, ο δικαστής έκρινε επίσης ότι ο Pence μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την 6η Ιανουαρίου. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.
Το NBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι με την απόφαση ο πρώην αντιπρόεδρος του Trump υποχρεώνεται να εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων αλλά όχι και να καταθέσει για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.
Η εφημερίδα New York Times επιβεβαίωσε ότι ο δικαστής υποχρεώνει τον Pence να εμφανιστεί στην Επιτροπή.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από εκπροσώπους του Pence ή του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσπάθειες του Trump και των συμμάχων του να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020.
Ο Pence αυτήν την περίοδο διερευνά την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης