Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Erdogan: Η Τουρκία θέλει να οργανώσει συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό

Παρέμβαση Erdogan: Η Τουρκία θέλει να οργανώσει συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό
«Θέλουμε να εδραιωθεί η ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους
Η Τουρκία επιδιώκει να διοργανώσει συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Recep Tayyip Erdogan την Τετάρτη (29/3/2023) σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με την Ουγγαρέζα ομόλογό του Katalin Novak.
«Θέλουμε να εδραιωθεί η ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.
Εξάλλου ανέφερε ότι η Άγκυρα θα ήθελε να επαναλάβει τις συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν πραγματοποιηθεί αρκετοί γύροι συνομιλιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι πάντα έτοιμη να διευθετήσει ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, οι νόμοι της Ουκρανίας απαγορεύουν στον πρόεδρο της χώρας να εμπλακεί σε διάλογο με το Κρεμλίνο και οι δυτικές χώρες δεν είναι πρόθυμες να επιτρέψουν στο Κίεβο οποιαδήποτε ευελιξία.
Ο Peskov εξήγησε ότι σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχουν προοπτικές για συνομιλίες με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης