Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Καμία σχέση με τη δημοσιογραφία οι δράσεις του Αμερικάνου Evan Gershkovich

Zakharova: Καμία σχέση με τη δημοσιογραφία οι δράσεις του Αμερικάνου Evan Gershkovich
O Αμερικάνος δημοσιογράφος της εφημερίδας The Wall Street Journal συνελήφθη για κατασκοπεία
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι δράσεις του Evan Gershkovich, Αμερικάνου δημοσιογράφου και ανταποκριτή της εφημερίδας The Wall Street Journal στη Μόσχα, δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία διατύπωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Σημειώνεται πως η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε νωρίτερα σήμερα τον Gershkovich στην Yekaterinburg με την κατηγορία της κατασκοπείας.
«Αυτό που έκανε ο συνεργάτης της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Yekaterinburg δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του «ξένου ανταποκριτή», της δημοσιογραφικής βίζα και της διαπίστευσης χρησιμοποιούνται από ξένους στη χώρα μας για να συγκαλύψουν δραστηριότητες που δεν έχουν να κάνουν με τη δημοσιογραφία.
Δεν είναι ο πρώτος γνωστός Δυτικός που πιάνεται επ’ αυτοφόρω» υποστήριξε η Zakharova.
Νωρίτερα η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Evan Gershkovich, τον οποίο κατηγορεί ότι ενεργούσε βάσει εντολών από την αμερικανική πλευρά καθώς συνέλεγε απόρρητες «πληροφορίες για τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος».
Σημειώνεται πως η WSJ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την κράτηση του δημοσιογράφου της στη Ρωσία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης