Διεθνή

Αποκάλυψη! Ποια φαρμακοβιομηχανία πλήρωσε 400 εκατ. στην κυβέρνηση ΗΠΑ, για να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του Covid

Αποκάλυψη! Ποια φαρμακοβιομηχανία πλήρωσε 400 εκατ. στην κυβέρνηση ΗΠΑ, για να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του Covid
Μετά την πληρωμή άδειας, παράγραφος στο συμβόλαιο ξεκινά: «Ο κάτοχος της άδειας συμφωνεί να πληρώσει στο NIAID δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων… ως εξής» - Το επίμαχο συμβόλαιο
Συμβόλαιο που έρχεται πρώτη φορά στην δημοσιότητα, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε 400 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εγκρίνει το εμβόλιό της κατά της Covid-19!
Για ποιαν μεγαλοφαρμακευτική πρόκειται;
Την Moderna, σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο που αποκαλύπτεται.

Πως αποκαλύφθηκε η πληρωμή;

Η Moderna συμφώνησε να πληρώσει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) για την άδεια χρήσης της τεχνολογίας πρωτεΐνης ακίδας, mRNA, που χρησιμοποίησε η εταιρεία στο εμβόλιο της για τον COVID-19, σύμφωνα με τη σύμβαση.
Για χρόνια, η Moderna αρνούνταν να αναγνωρίσει το έργο των κυβερνητικών ερευνητών σχετικά με την πρωτεΐνη ακίδας, αλλά υποχώρησε στα τέλη του 2021.
Η Moderna ανακοίνωσε τη σύμβαση κατά τη διάρκεια ελέγχου κερδών στις 23 Φεβρουαρίου.
Η Moderna δήλωσε ότι παρείχε μια «συμπληρωματική πληρωμή» 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), το οποίο αποτελεί μέρος του NIH, στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Το συμβόλαιο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα αναφέρει ότι η Moderna θα καταβάλει στο NIH «έκτακτα, μη επιστρεπτέα δικαιώματα εκμετάλλευσης ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων».
Τμήματα που θα επιβεβαίωναν τη δήλωση της Moderna ότι η εταιρεία θα καταβάλει «χαμηλά μονοψήφια ποσά δικαιώματα» από τις μελλοντικές πωλήσεις των εμβολίων της για τον COVID-19, έχουν διαγραφεί.

Κομμάτια  που άλλαξαν

Το συμβόλαιο 34 σελίδων, το οποίο απέκτησε η The Epoch Times μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act, περιλαμβάνει βασικές ενότητες σχετικά με τα μελλοντικά δικαιώματα εκμετάλλευσης.
Μετά την άδεια, παράγραφος στο συμβόλαιο ξεκινά, «Ο κάτοχος της άδειας συμφωνεί να πληρώσει στο NIAID δικαιώματα που κερδήθηκαν επί των καθαρών πωλήσεων … ως εξής.»
Αλλά το υπόλοιπο τμήμα έχει... αλλάξει.
Το NIH ανέφερε ως λόγο για τις τροποποιήσεις μια εξαίρεση από την πράξη που επιτρέπει στις υπηρεσίες να αποκρύπτουν «εμπορικά μυστικά και εμπορικές ή οικονομικές πληροφορίες που λαμβάνονται από ένα άτομο και είναι προνομιούχες ή εμπιστευτικές».
«Διοργάνωσαν τα δικαιώματα, παρόλο που υπήρξαν δελτία τύπου σχετικά με τα δικαιώματα», είπε ο James Love, διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Knowledge Ecology International, στους The Epoch Times μέσω email.
«Είναι σύνηθες, αλλά [εξευτελιστικό] να διορθώνονται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε μια άδεια υπό διαπραγμάτευση σε ένα κυβερνητικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας».

Τι είναι τα 400 εκατομμύρια μπροστά στα 37 δισεκατομμύρια κέρδους από το εμβόλιο;

Οι μη διορθωμένες πληροφορίες στο συμβόλαιο επιβεβαίωσαν ότι η Moderna είχε συμφωνήσει να καταβάλει τα δικαιώματα στο NIH πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία στα τέλη του 2022, καθώς και ένα «ελάχιστο ετήσιο δικαίωμα εκμετάλλευσης», «κερδισμένα δικαιώματα» και «δικαιώματα αναφοράς».
Η σύμβαση υπεγράφη στις 14 Δεκεμβρίου 2022 από τον Michael Mowatt, διευθυντή του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο NIAID, και την Shannon Klinger, διευθύντρια του νομικού τμήματος της Moderna.
Οι πληρωμές θα περιλαμβάνουν δικαιώματα εντός 60 ημερών από την υποβολή μιας «εύλογης λεπτομερούς γραπτής δήλωσης και αιτήματος» από κυβερνητικούς αξιωματούχους για ένα ποσό «ισοδύναμο με ένα αναλογικό μερίδιο των μη επιστραφέντων εξόδων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καταβλήθηκαν προηγουμένως από το NIAID».
Η Moderna έχει κερδίσει σχεδόν 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τα εμβόλια της για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Έχει προβλεπόμενα έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα εμβόλια το 2023.
Η Moderna και η Pfizer έλαβαν και οι δύο τεράστιες κρατικές συμβάσεις για τα εμβόλιά τους, τα οποία βοήθησαν στην ανάπτυξη και την κατασκευή τους.

Ιδιοκτησία μετοχών

Το NIH μοιράζεται την ιδιοκτησία της τεχνολογίας πρωτεΐνης ακίδας με ερευνητές στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps και στην Ιατρική Σχολή Geisel του Πανεπιστημίου Dartmouth.
Και οι δύο κατονομάζονται ως εταίροι στη σύμβαση.
Αν και δεν είναι σαφές από το συμβόλαιο ποια συγκεκριμένα έσοδα θα λάβουν οι εταίροι από τη Moderna, η Dartmouth δήλωσε προηγουμένως ότι θα κέρδιζε χρήματα μέσω της συμφωνίας.
Η Dartmouth δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να «ενδυναμώσει την ερευνητική και εκπαιδευτική επιχείρηση του ιδρύματος και να προωθήσει το έργο που έχει τη δυνατότητα να σώσει εκατομμύρια ζωές και να βελτιώσει την παγκόσμια υγεία».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πώς αυτά τα κεφάλαια θα ενισχύσουν αυτή τη σημαντική αποστολή στο Geisel και για το πώς θα υποστηρίξουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα για την επόμενη γενιά βιοϊατρικών ερευνητών», δήλωσε ο Duane Compton, πρύτανης του Geisel.
Ο Scripps δεν απάντησε σε αίτημα των The Epoch Times για σχολιασμό.
Το NIH έλαβε έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από 34 συμβόλαια φαρμάκων μεταξύ 1991 και 2019, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το γραφείο συνέστησε το NIH να είναι πιο διαφανές σχετικά με την αδειοδότηση.

Ο CEO της Moderna, η κατακόρυφη αύξηση της περιουσίας του και ο καυγάς για την πατέντα...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, του οποίου η περιουσία έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σε πρόσφατη εμφάνισή του ενώπιον του Κογκρέσου ότι η Moderna δημιούργησε την εν λόγω τεχνολογία πρωτεΐνης ακίδας, αλλά ότι η εταιρεία εγκατέλειψε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λόγω διαφωνιών με το NIH.
«Αυτό που έκανε η ομάδα μας ήταν να αναπτύξει το μόριο mRNA.
Αυτό που έκανε το NIH, που ήταν μια μεγάλη επιβεβαίωση, είναι ότι σχεδίασαν την ίδια πρωτεΐνη με εμάς.
Ο σχεδιασμός του εμβολίου mRNA έγινε από την ομάδα μας.
Αυτή είναι η τεχνολογία μας», είπε ο Bancel.
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders (I-Vt.) ρώτησε: «Το NIH θεωρεί εαυτόν συν-συγγραφέα του εμβολίου.
Διαφωνείτε;»
«Η ομάδα μας εργάζεται σε αυτή τη συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό.

Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε.

Η ομάδα παρακολουθεί το USIPO [Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών], κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και αυτό που κάναμε για να κλείσουμε το θέμα είναι ότι στην πραγματικότητα αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας», είπε ο Bancel.
«Έχουμε εγκαταλείψει αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το NIH το γνωρίζει και προχωράμε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για το τι συνέβη.
Το μόριο mRNA σχεδιάστηκε από την ομάδα της Moderna.
Είναι η τεχνολογία μας».
Ο Bancel ρωτήθηκε επίσης από τον γερουσιαστή Rand Paul (R-Ky.) εάν δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων για τους κρατικούς υπαλλήλους που ασχολούνται με τα εμβόλια να βγάζουν χρήματα από τις φαρμακοβιομηχανίες.
«Εναπόκειται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ... Αυτό πρέπει να το αποφασίσει η κυβέρνηση», κατέληξε ο Bancel.
Αξίζει να σημειωθεί πως το εμβόλιο έχει κατηγορηθεί για μια σειρά παρενεργειών, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν γνωστές από τις κλινικές δοκιμές και παρόλ'αυτά προχώρησε η επιβολή τους κοστίζοντας σοβαρές παρενέργειες και θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Η Maryanne Demasi και ο Peter Gøtzsche, (Δανός ιατρός με τέσσερις δεκαετίες ερευνητικής εμπειρίας, δημοσιεύοντας 97 εργασίες στη «μεγάλη πεντάδα» ιατρικών περιοδικών, BMJ, Lancet, JAMA, Annals of Internal Medicine και New England Journal of Medicine) και 19 κριτικές Cochrane) ολοκλήρωσαν μια συστηματική ανασκόπηση των σοβαρών βλαβών που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19.

Σοβαρές βλάβες του εμβολίου COVID-19: Μια συστηματική ανασκόπηση

Το έναυσμα για να δημιουργηθεί η ανασκόπηση ήταν πως η προηγούμενη έκθεση των συγγραφέων για τις παρενέργειες υποβαθμίστηκε και περιθωριοποιήθηκαν ή αποκλείστηκαν οι σοβαρές βλάβες από τις δοκιμές COVID-19.
Επίσης, έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων κλινικών δοκιμών λόγω της μακράς ιστορίας της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην παραποίηση δεδομένων και εσκεμμένα κρύβοντας βλάβες.
Στην περίπτωση των εμβολίων COVID-19, ούτε οι κατασκευαστές εμβολίων, ούτε οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων επέτρεψαν σε ανεξάρτητους ερευνητές να εξετάσουν τα ακατέργαστα δεδομένα των δοκιμών, αναγκάζοντας τους υποστηρικτές της διαφάνειας να μηνύσουν τον FDA για πρόσβαση στα έγγραφα.

Η ανασκόπηση εστιάζει στις σοβαρές περενέργειες ή σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα (SAE) που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του COVID-19, τα οποία τεκμηριώνονται στη δημοσιευμένη βιβλιογραφία (η καταληκτική ημερομηνία αναζήτησης ήταν η 4η Απριλίου 2022) και όπως ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων:
«Μια ανεπιθύμητη ενέργεια που καταλήγει σε θάνατο, είναι απειλητική για τη ζωή, απαιτεί νοσηλεία ή παράταση της υπάρχουσας νοσηλείας, οδηγεί σε επίμονη ή σημαντική αναπηρία ή ανικανότητα ή είναι γενετικό ελάττωμα».

Τα κύρια σημεία:

1. Πολλές από τις μελέτες που εξετάσαμε ήταν πολύ κακής ποιότητας και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά που απέτυχαν να εντοπίσουν θεμελιώδη σφάλματα.

2. Μέχρι σήμερα, η πιο αυστηρή μεθοδολογικά συστηματική ανασκόπηση των SAE πραγματοποιήθηκε από τους Fraiman et al, οι οποίοι ανέλυσαν ξανά δεδομένα δοκιμών από δύο βασικές τυχαιοποιημένες δοκιμές των εμβολίων mRNA (Pfizer & Moderna), συμπεριλαμβανομένων των SAE από τους ιστότοπους του FDA και του Health Canada.
Ο κίνδυνος ενός SAE μετά τον εμβολιασμό ξεπέρασε τον κίνδυνο νοσηλείας από τον COVID-19.

3. Τα εμβόλια φορέα αδενοϊού αύξησαν τον κίνδυνο φλεβικής θρόμβωσης και θρομβοπενίας.
(Οι αρχές αντέδρασαν αναστέλλοντας τη χρήση του εμβολίου του AstraZeneca σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν συμβουλεύσει την περιορισμένη χρήση του εμβολίου Janssen).

4. Τα εμβόλια που βασίζονται σε mRNA αύξησαν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, με θνησιμότητα περίπου 1-2 ανά 200 περιπτώσεις.
Ήταν πιο συχνή σε νεότερους άνδρες.

5. Βρήκαμε στοιχεία σοβαρών νευρολογικών βλαβών, συμπεριλαμβανομένης της παράλυσης Bell, του συνδρόμου Guillain-Barré, της μυασθένειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου, που πιθανότατα οφείλονται σε αυτοάνοση αντίδραση από εμβόλια mRNA και αδενοϊικού φορέα.

6. Οι σοβαρές βλάβες, δηλαδή αυτές που εμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες, αναφέρθηκαν ελάχιστα στις τυχαιοποιημένες δοκιμές.

7. Σοβαρές βλάβες ήταν πολύ συχνές σε μελέτες πλήρως εμβολιασμένων ατόμων που έλαβαν αναμνηστικά (3η δόση) και σε μια μελέτη εμβολιασμού ατόμων που είχαν μολυνθεί προηγουμένως (δηλαδή, εκείνων με φυσικά επίκτητη ανοσία).

8. Οι ρυθμιστικές αρχές για τα φάρμακα και άλλες αρχές άργησαν πολύ να παρακολουθήσουν τα σήματα σοβαρών βλαβών.

9. Δεδομένων των δυσκολιών πρόσβασης σε ρυθμιστικά δεδομένα, των συσκέψεων και της τεκμηριωμένης υποαναφοράς, θεωρούμε πιθανό ότι υπάρχουν άλλες σοβαρές βλάβες από τα εμβόλια για τον COVID-19, εκτός από αυτές που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.

10. Οι συστάσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό για τον εμβολιασμό και τα ενισχυτικά κατά του COVID αγνοούν το αρνητικό όφελος να βλάψει την ισορροπία σε ομάδες χαμηλού κινδύνου, όπως παιδιά και άτομα που έχουν ήδη αναρρώσει από τον COVID-19 (φυσική ανοσία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης