Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Musk «επικήρυξε» με 1 εκατ. δολ. την... πηγή των botnets στο Twitter - Τα σχέδια για τις συνδρομές

Γιατί ο Musk «επικήρυξε» με 1 εκατ. δολ. την... πηγή των botnets στο Twitter - Τα σχέδια για τις συνδρομές
Ενας χρήστης δήλωσε ότι τα botnet έλεγχαν αρκετούς λογαριασμούς και μπλοκάρουν μαζικά άλλους λογαριασμούς για να τους κλείσουν 
Σχετικά Άρθρα
Ο Elon Musk φέρεται να προσφέρει αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων εάν κάποιος μπορούσε να εντοπιστεί η πηγή των «botnets» που υποτίθεται ότι στοχεύουν σε υψηλές βαθμολογίες φήμης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider, αφού το Twitter έκανε γνωστούς ορισμένους από τους αλγόριθμους του ανοιχτού κώδικα την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.
Το Twitter δημοσίευσε πληροφορίες για τον πηγαίο κώδικά του που έδειχναν πώς συνιστούσε tweets στο feed «For You».
Με μια ανάρτησή του στο Twitter, ο Steven Tey μοιράστηκε την ανάλυσή του για τις πληροφορίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το Twitter Blue ενισχύεται όσον αφορά τον αλγόριθμο με τον οποίο λειτουργεί.
Πρόσθεσε ότι ο αλγόριθμος ήταν επιρρεπής στη δημιουργία «βρόχων αρνητικής ανάδρασης» (negative feedback loops) που θα μείωναν τη «βαθμολογία φήμης» ενός χρήστη.
Ο αποκλεισμός, η σίγαση και η λήψη αναφορών κατάχρησης ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας επηρεάζουν τη βαθμολογία ενός χρήστη.
Ο χρήστης el gato malo, ανέφερε στο Twitter, ισχυρίστηκε ότι έτσι τα "botnets" μπορούσαν να βλάψουν την προσέγγιση ορισμένων λογαριασμών.
Ένα botnet αναφέρεται σε μια ομάδα υπολογιστών που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό και ελέγχονται από έναν μόνο παράγοντα, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cloudflare.
Ο χρήστης επισήμανε ότι παίρνοντας τον έλεγχο πολλών λογαριασμών, τα botnet μπόρεσαν να κλείσουν ορισμένους λογαριασμούς με μαζικό αποκλεισμό, κατάργηση παρακολούθησης και αναφορά τους.
«Ποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα botnets;
Αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων εάν καταδικαστεί», απάντησε ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter.
Ο χρήστης πρότεινε στον Musk ότι μόνο η δραστηριότητα σίγασης, αποκλεισμού και αναφοράς επαληθευμένων λογαριασμών θα πρέπει να υπολογίζεται στη «βαθμολογία φήμης».

Επαληθευμένοι λογαριασμοί

Ο Musk τη ίδια ώρα επιταχύνει περαιτέρω στα σχέδια να αυξήσει την επίδραση των tweet από επαληθευμένους λογαριασμούς, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις συνδρομές στο Twitter Blue και τα έσοδα.
Σκοπεύει να επιτρέψει μόνο τα tweets των επαληθευμένων λογαριασμών και αυτοί οι χρήστες ακολουθούν στη ροή «For You»
Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί παλαιού τύπου, στο Twitter πριν από την εξαγορά του Musk που ήταν δωρεάν θα αρχίσουν να χάνουν τα σημάδια επαλήθευσης, σύμφωνα με το Twitter.
Ορισμένες διασημότητες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο να πληρώνουν για σημάδια επιλογής, μαζί με ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως οι The Washington Post, οι Los Angeles Times και οι New York Times και το Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης