Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υψηλό πρόστιμο και αποκλεισμός δυο χρόνων για την ΕΥ - Ποινή για τις ευθύνες της στην απάτη της Wirecard

Γερμανία: Υψηλό πρόστιμο και αποκλεισμός δυο χρόνων για την ΕΥ - Ποινή για τις ευθύνες της στην απάτη της Wirecard
Πρόκειται για την πιο βαριά τιμωρία που έχει επιβληθεί ποτέ σε ελεγκτικοαπολογιστική στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική εποπτική αρχή APAS απαγόρευσε την διεθνή ελεγκτικοϋπολογιστική Εrnst Young να αναλάβει ως πελάτη οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία στη Γερμανία για δύο χρόνια και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ, ανέφερε σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsplatt.
H απόφαση-ορόσημο της αρμόδιας γερμανικής εποπτικής αρχής Apas καταλογίζει ευθύνες στην EY για τον έλεγχο της Wirecard, που το 2020 κατέληξε στη χρεοκοπία.
Η Wirecard  το 2020 έκανε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές, με τις οφειλές προς τους ομολοχιούχους να αγγίζουν τα 4 δισ. δολάρια, αφού αποκαλύφθηκε η ύπαρξης τρύπας 1,9 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς της, για την οποία η ΕΥ υποστήριξε ότι ήταν προϊόν μιας περίτεχνης παγκόσμιας απάτης.
Η APAS ανέφερε σε ανακοίνωση «ότι θεωρεί ως αποδεδειγμένες τις παραβιάσεις καθήκοντος κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Wirecard και της Wirecard Bank από το 2016 έως το 2018».
«Αυτός ο διετής αποκλεισμός είναι μια βαριά τιμωρία, που δεν έχουμε ξαναδεί στη Γερμανία», τόνισε ο Klaus Peter Neumann, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης δημόσιων ελεγκτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης