Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθυστέρηση ή απάτη από τη Δύση; - Έχει στείλει στην Ουκρανία μόλις το 19% των τανκ που υποσχέθηκε

Καθυστέρηση ή απάτη από τη Δύση; - Έχει στείλει στην Ουκρανία μόλις το 19% των τανκ που υποσχέθηκε
Έως τις αρχές Απριλίου το Κίεβο έχει παραλάβει 57 άρματα μάχης από τα 293 που έχει υποσχεθεί η Δύση
Ελάχιστα είναι τα άρματα μάχης που έχει παραλάβει μέχρι στιγμής η Ουκρανία από τη Δύση, τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτά που είχαν υποσχεθεί οι Δυτικοί στο Κίεβο.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τα επίσημα στοιχεία και ανακοινώσεις, η Ουκρανία έχει παραλάβει στις αρχές Απριλίου 57 άρματα μάχης από τα συνολικά 293 που της έχει υποσχεθεί η Δύση.
Δηλαδή, όπως υποστηρίζει το TASS, μέχρι στιγμής το Κίεβο φέρεται να έχει παραλάβει μόλις το 19% της βοήθειας.
Σύμφωνα με το TASS, στις 25/1 η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2A6 και υποσχέθηκε στις 24/2 να διαθέσει άλλα 4 άρματα μάχης του ίδιου τύπου, με τον καγκελάριο Scholz να λέει στα τέλη Μαρτίου πως η Ουκρανία έχει ήδη παραλάβει τα γερμανικά τανκ.

Από τα αποθέματα

Σημειώνεται πως η Γερμανία έχει εγκρίνει επίσης την προμήθεια 178 αρμάτων μάχης Leopard 1A5 από αποθέματα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ το ίδιο έχουν δεσμευτεί ότι θα πράξουν Δανία και Ολλανδία.
Συνολικά, η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει περισσότερα από 100 άρματα μάχης μέχρι το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2024.
Η Νορβηγία μετέφερε 8 τανκ και η Πορτογαλία έστειλε 3 τανκ στην Ουκρανία.

Παραδόσεις

Η Πολωνία ανακοίνωσε τη μεταφορά 14 αρμάτων μάχης Leopard 2A4, εκ των οποίων τα 4 παραδόθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου και τα άλλα στις αρχές Μαρτίου 2023.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την πρόθεση να μεταφέρει 14 άρματα μάχης Challenger 2, ενώ η Γαλλία διέθεσε τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10RC στο Κίεβο.
Τανκ πρόκειται να στείλουν ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Σουηδία και Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης