Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L' Oreal αγόρασε την αυστραλιανή Aesop - Στροφή προς τα πολυτελή εμπορικά σήματα

Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L' Oreal αγόρασε την αυστραλιανή Aesop - Στροφή προς τα πολυτελή εμπορικά σήματα
Στη L'Oréal, η Aesop θα προστεθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών εμπορικών σημάτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Lancome και τη Yves Saint Laurent
Σχετικά Άρθρα
H γαλλική εταιρεία καλλυντικών L'Oréal κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής μάρκας πολυτελών καλλυντικών Aesop έναντι 2,53 δισ. δολαρίων.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συναλλαγή βάζει τέλος σε μήνες διαπραγματεύσεων, καθώς ενδιαφέρον για την αυστραλιανή εταιρεία έδειξαν και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης του επενδυτικού fund Permira και της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Primavera Capital.
Η αυστραλιανή Aesop ανήκει στην βραζιλιάνικη εταιρεία καλλυντικών Natura & Co.
Στη L'Oréal, η Aesop θα προστεθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών εμπορικών σημάτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Lancome και τη Yves Saint Laurent.
«Η συμφωνία σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών της L'Oréal, η οποία συνήθως στόχευε σε μάρκες που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής τους, για να αποκομίσει σημαντικές συνέργειες εσόδων» έγραψε σε σημείωμά της η Molly Wylenzek, της Jefferies.
Η L'Oréal αγόρασε πρόσφατα και την Skinbetter Science, μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής κρεμών περιποίησης δέρματος που διανέμονται μέσω ιατρικών καναλιών, σε μια ακόμη κίνηση που εξισχύει το μερίδιό της στον κλάδο καλλυντικών «υψηλής κοσμετικής, με μάρκες όπως η La Roche-Posay και η SkinCeuticals.
Για την βραζιλιάνικη εταιρεία Natura, η πώληση της Aesop τη διευκολύνει να μειώσει το χρέος της και να στραφεί σε άλλους δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης