Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Τα επιτόκια θα ξεπεράσουν το 5% - Είναι νωρίς να ξέρουμε αν θα τα αυξήσουμε το Μάιο

Mester (Fed): Τα επιτόκια θα ξεπεράσουν το 5% - Είναι νωρίς να ξέρουμε αν θα τα αυξήσουμε το Μάιο
H Fed δεν γνωρίζει ακόμη τη διάρκεια ή το μέγεθος της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής που οδήγησε την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών, πρόσθεσε η Mester
Σχετικά Άρθρα
Eίναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Μαΐου, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Loretta Mester.
«Έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία να να λάβουμε υπόψη μας και μέχρι τότε θα δούμε τι συμβαίνει στην οικονομία», είπε η Mester όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg Television εάν έχει κλειδώσει η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνάντηση της Fed τις αρχές Μαΐου.
Την αμέσως προηγούμενη μέρα η Mester είχε υποστηρίξει σε ομιλία της ότι βλέπει το βασικό επιτόκιο της Fed «να κινείται πάνω από το 5% και να παραμένει σε θετικό έδαφος για κάποιο χρονικό διάστημα».
Τέλος, μιλώντας στο Bloomberg η Mester υποστήριξε ότι η Fed δεν γνωρίζει ακόμη τη διάρκεια ή το μέγεθος της πρόσφατης τραπεζικής αναταραχής που οδήγησε την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και την εσπευσμένη εξαγορά της Credit Suisse. Ωστόσο, η μεγάλη πίεση δεν φαίνεται να έχει επιμείνει, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης