Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Hersh: Η CIA προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει τις ευθύνες για τους Nord Stream από τον Biden σε άλλους

Ξέσπασμα Hersh: Η  CIA προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει τις ευθύνες για τους Nord Stream από τον Biden σε άλλους
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής διεξάγει συνεχώς μυστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και πάντα έχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε άσχημα, τόνισε ο Αμερικανός δημοσιογράφος
Σχετικά Άρθρα
Η CIA καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφέρει την ευθύνη για το σαμποτάζ στους Nord Stream από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden σε οποιονδήποτε άλλον, δήλωσε ο βραβευμένος με πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh, σχολιάζοντας την εμφάνιση νέων πληροφοριών στην έρευνα για το σαμποτάζ στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής διεξάγει συνεχώς μυστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και πάντα έχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε άσχημα, όπως συμβαίνει συχνά.
Είναι εξίσου σημαντικό να έχουν μια εξήγηση όταν τα πράγματα πάνε καλά, όπως έκαναν στη Βαλτική Θάλασσα το περασμένο φθινόπωρο.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την αποκάλυψή μου ότι ο Joe Biden διέταξε την καταστροφή των αγωγών Nord Stream, δημιούργησε μία ψεύτικη είδηση και βρήκε πρόθυμους δέκτες στους New York Times και σε δύο μεγάλες γερμανικές εκδόσεις.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος επέκρινε τις πληροφορίες ότι για τη δολιοφθορά χρησιμοποιήθηκε το μικρό ιστιοφόρο Andromeda.

Υποστηρίχθηκε από τους Γερμανούς

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, η κατασκευασμένη ιστορία κοινοποιήθηκε και υποστηρίχθηκε από την «ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας».
Ο Hersh επισήμανε το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να κάνουν αυτοψία στο σκάφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν όντως το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για δολιοφθορά, τότε το ερώτημα γιατί οι σαμποτέρ άφησαν πίσω τις πλαστές ταυτότητες τους παραμένει αναπάντητο.
Πιστεύει επίσης ότι είναι παράλογο να χρησιμοποιείται ένα τόσο μικρό σκάφος για μία τόσο μεγάλη επιχείρηση.
Οι New York Times, επικαλούμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι η δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από κάποια «φιλοουκρανική ομάδα» που έδρασε εν αγνοία των αμερικανικών αρχών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, οι Γερμανοί ερευνητές αναγνώρισαν το σκάφος που χρησιμοποιούσαν οι σαμποτέρ.
Η εταιρεία που το νοίκιασε φέρεται να ανήκε σε Ουκρανούς πολίτες και ήταν εγγεγραμμένη στην Πολωνία.
Μια μέρα αργότερα, η γερμανική Γενική Εισαγγελία είπε στο TASS ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο πλοίο, το οποίο ενδέχεται να ενεπλάκη στις εκρήξεις, στις 18 και 20 Ιανουαρίου.
Το περιοδικό Der Spiegel, με τη σειρά του, ανέφερε ότι επρόκειτο για το γιοτ Andromeda.
Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες για τα κίνητρα και τους δράστες.
Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh δημοσίευσε ένα άρθρο, το οποίο ανέφερε, επικαλούμενος πηγές, ότι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπό την κάλυψη της άσκησης BALTOPS τον Ιούνιο του 2022 και οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν οι βόμβες τρεις μήνες αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης