Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στο τέμενος Αλ Άκσα

Ισραήλ: Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων στο τέμενος Αλ Άκσα
Οι ταραχές, σε έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ, σημειώνονται σε μια περίοδο που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι και οι Εβραίοι το Πάσχα
Σχετικά Άρθρα
Eπεισόδια ξέσπασαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, στις 5/4/23 μεταξύ ισραηλινών αστυνομικών και παλαιστινίων προσκυνητών στο τέμενος Αλ Άκσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ισραηλινοί αστυνομικοί εισέβαλαν στον χώρο του τεμένους και επιχείρησαν να απομακρύνουν βίαια προσκυνητές, κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και σφαιρών από καουτσούκ.
Ορισμένοι Παλαιστίνιοι έριξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σχετικά με τα αποψινά επεισόδια.
Οι ταραχές, σε έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ, σημειώνονται σε μια περίοδο που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι και οι Εβραίοι το Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι και χτες 4/4/23 το βράδυ, στο χώρο του τεμένους είχαν εισβάλλει Ισραηλινοί αστυνομικοί πετώντας χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν με ασύλληπτη βιαιότητα τους πιστούς που ήταν στο εσωτερικό του ναού.
Η ισραηλινή αστυνομία είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκε να εισβάλλει στο τέμενος, καθώς σε αυτό βρήκαν καταφύγιο «ταραχοποιοί», οι οποίοι - όπως υποστηρίζει - είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών αρχών με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης