Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ στις 4 Μαΐου προαναγγέλλει ο Lane

Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ στις 4  Μαΐου προαναγγέλλει ο Lane
Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά κατά 350 μονάδες βάσης από τον Ιούλιo
Σχετικά Άρθρα
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια τον Μάιο, εάν ο πληθωρισμός εξελιχθεί σύμφωνα με την πορεία που προβλέπεται στις οικονομικές προβλέψεις της τράπεζας του Μαρτίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Philip Lane.
Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά κατά 350 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη συνεδρίασή της στις 4 Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι η αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα απαιτεί επιπλέον προσοχή.
"Εάν η βασική γραμμή που αναπτύξαμε πριν από το τραπεζικό στρες διατηρηθεί, θα είναι σκόπιμο να έχουμε μια περαιτέρω αύξηση τον Μάιο", ανέφερε την Πέμπτη ο Lane.
"Ωστόσο, πρέπει να είμαστε εξαρτώμενοι από τα δεδομένα όσον αφορά την εκτίμηση του κατά πόσον αυτή η βασική γραμμή εξακολουθεί να ισχύει κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου".
Οι αγορές έχουν τιμολογήσει πλήρως μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης του επιτοκίου καταθέσεων 3% στις 4 Μαΐου και βλέπουν άλλη μια κίνηση κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι τα μέσα του έτους, μια υποβάθμιση σε σχέση με ένα μήνα πριν, όταν αναμένονταν διπλάσιες αυξήσεις επιτοκίων.
Επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση του, ο Lane υποστήριξε ότι η απόφαση του Μαΐου θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές του πληθωρισμού, την αξιολόγηση της τράπεζας για την υποκείμενη δυναμική των τιμών και από το πόσο γρήγορα οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων επηρεάζουν την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης