Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: O Xi Jinping θα συνομιλήσει με τον Zelensky όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες

Von der Leyen: O Xi Jinping θα συνομιλήσει με τον Zelensky όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες
«Ζήτησα από τον πρόεδρο Xi να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Zelensky», είπε η Von der Leyen
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες της με τον Κινέζο ηγέτη.
«Ζήτησα από τον πρόεδρο Xi να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Zelensky», είπε η Von der Leyen.
«Ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε ότι ο πρόεδρος Χι επανέλαβε την προθυμία του να μιλήσει όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες», πρόσθεσε.
Σε μια συνέντευξη στο Associated Press που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαρτίου, ο Zelensky εξέφρασε την ετοιμότητά του να υποδεχθεί τον Xi Jinping στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, έχει ήδη στείλει πρόσκληση.
Στις 24 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν μπορεί να παράσχει καμία πληροφορία σχετικά με μια πιθανή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Zelensky και του Xi Jinping.
Ο σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Mikhail Podolyak δήλωσε, από την πλευρά του, ότι σχεδιάζεται μια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στη διευθέτησή της. Αυτό οφείλεται στη θέση της Κίνας, υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης