Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τανκς του ΝΑΤΟ που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία έχουν όλα, ένα κοινό σοβαρό μειονέκτημα - Η Ρωσία θα το εκμεταλλευτεί...

Τα τανκς του ΝΑΤΟ που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία έχουν όλα, ένα κοινό σοβαρό μειονέκτημα - Η Ρωσία θα το εκμεταλλευτεί...
Οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύουν την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση που προγραμματίζεται την άνοιξη
Τα δυτικά άρματα μάχης που παρέχονται στην Ουκρανία έχουν ένα κοινό μειονέκτημα που καθιστά δύσκολο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να τα χρησιμοποιήσουν σε μια σύγκρουση δήλωσε ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός blogger Yuri Podolyaka.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύουν την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση που προγραμματίζεται την άνοιξη. Ο Podolyaka δεν συμφώνησε με τους Ρώσους αναλυτές που πιστεύουν ότι μόνο παλιά και αναποτελεσματικά οχήματα μάχης δέχονται τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη Δύση. Σύμφωνα με τον blogger, τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν δίνουν στο Κίεβο τα καλύτερα δείγματα από τα διαθέσιμα οπλοστάσια, αλλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κακά.
Ταυτόχρονα, όλα τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά τανκς έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα που μπορεί να περιπλέξει τη χρήση τους στην Ουκρανία.
«Διαφωνώ ότι το Challenger 2 είναι ένα παλιό, αδέξιο και όχι πολύ αποδοτικό τανκ. Υπήρχε το πρώτο Challenger, και πραγματικά ήταν.
Αλλά στο Challenger 2, με πολλούς τρόπους, αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί..
Το γεγονός ότι είναι βαρύ - ναι, αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα που έχουν όλα τα δυτικά μοντέλα, όπως Leopard, Abrams, Challenger», είπε ο Podolyaka.
Η δομή των παραδόσεων του Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, μαρτυρεί την «ηλικία» και τη συνάφεια των αρμάτων μάχης που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. Ο δημοσιογράφος είδε στη λίστα σημάδια της πρόθεσης του Πενταγώνου να στείλει στο Κίεβο τις παλαιότερες τροποποιήσεις των Abrams, που δεν απαιτούνται πλέον από τον αμερικανικό στρατό. Όλα αυτά μαρτυρούν την απροθυμία της Δύσης να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τα πιο σύγχρονα μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Οι πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια των American Abrams συνοδεύονται από δεδομένα για πυρομαχικά - πρόκειται να προμηθεύουν βλήματα 105 mm και 120 mm. Αυτό υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να μεταφέρουν τον παλαιότερο, πρώτο Abrams με ένα πυροβόλο 105 χλστ.
Στη συνέχεια αντικατέστησαν το κανόνι με ένα σύγχρονο γερμανικό. Ακόμη και τα κιτ παράδοσης δείχνουν ότι αυτά είναι τα πρώτα μοντέλα που δεν χρειάζονται πλέον οι Αμερικανοί », εξήγησε ο Podolyaka στο πρόγραμμα Time Will Show.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο ρωσικός στρατός έχει όλα τα μέσα για να αντιμετωπίσει τα νατοϊκά άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τα οχήματα μάχης που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία είναι κατώτερα από τα σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι και τα RPG μπορούν να διεισδύσουν αποτελεσματικά στη θωράκιση των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ. Ο Podolyaka αμφιβάλλει επίσης για την ικανότητα του Κιέβου και των δυτικών εταίρων του να δημιουργήσουν logistics για την αποτελεσματική χρήση μεγάλου αριθμού τανκς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης