Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov: Αδίστακτο τέχνασμα της Δύσης τα περί ειρήνης στην Ουκρανία

Στην Τουρκία ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov: Αδίστακτο τέχνασμα της Δύσης τα περί ειρήνης στην Ουκρανία
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση και με τον Ibrahim Kalin, εκπρόσωπο του προέδρου Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου στην Άγκυρα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η ουκρανική κρίση, θέματα ενέργειας και τουρισμού, η εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά καθώς και το ζήτημα της αντιπαράθεσης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για το Nagorno Karabakh.

Άρση κυρώσεων για το ρωσικό σιτάρι

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu υποστήριξε πως η Τουρκία εξέφρασε την πρόθεση της να μεσολαβήσει έτσι ώστε να συμβάλλει στην ειρηνική διευθέτηση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά, τόνισε πως η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για το ρωσικό σιτάρι και τις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων.

Ενεργειακό hub η Τουρκία

Από την πλευρά του ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov χαρακτήρισε αδίστακτο τέχνασμα τις δηλώσεις διαφόρων Δυτικών αξιωματούχων για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε πως οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν και στο σχέδιο να μετατραπεί η Τουρκία σε ένα ενεργειακό hub για το ρωσικό φυσικό αέριο.
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Δύση δεν κρύβει ότι η Κίνα είναι ο «επόμενος στόχος» μετά τη Ρωσία, όπως και κάθε χώρα που «τολμά να λειτουργεί ανεξάρτητη».
Σημειώνεται πως ο Lavrov είχε συνάντηση χθες Πέμπτη 6 Απριλίου και με τον Ibrahim Kalin, τον εκπρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, με τον οποίο και συζήτησε για το θέμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης