Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από επίθεση στο Τελ Αβίβ, συναγερμός στο Ισραήλ

Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από επίθεση στο Τελ Αβίβ, συναγερμός στο Ισραήλ
Η υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ, το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, ανέφερε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε»
Σχετικά Άρθρα
Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν απόψε το βράδυ (7/4/2023), σε επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των ισραηλινών αρχών.
Τα θύματα ήταν ξένοι τουρίστες.
Η αστυνομία έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών» με ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς και τους παρέσυρε.
Νωρίτερα ωστόσο, ο Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Άστρο του Δαβίδ»), υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι οι διασώστες χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έφερε τραύμα από σφαίρα.
Από τους πέντε τραυματίες, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Τελ Αβίβ.

Συναγερμός στο Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έφεδρους συνοριοφύλακες και θα δώσει εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Netanyahu «έδωσε εντολή στην ισραηλινή αστυνομία να κινητοποιήσει όλες τις εφεδρικές δυνάμεις της αστυνομίας συνόρων και στον στρατό να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Συναγερμός στο Ισραήλ - Κινητοποιούνται στρατός και αστυνομία, μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις

Επίθεση στη Δυτική Όχθη

Νωρίτερα δύο αδελφές από τη Βρετανία σκοτώθηκαν την Παρασκευή (7/4/2023) στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.
Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Ιερουσαλήμ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο και τη Γάζα.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιώτες έφτασαν στο σημείο, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χάμρα, όπου είχαν την πληροφορία ότι ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό αυτοκίνητο συγκρούστηκαν μεταξύ τους.
Εκεί όμως είδαν ότι οι τρεις γυναίκες που επέβαιναν στο ισραηλινό αυτοκίνητο είχαν πυροβοληθεί.
Οι δύο, που ήταν αδελφές, σκοτώθηκαν ενώ η τρίτη, η μητέρα τους, φέρει σοβαρά τραύματα.
«Οι στρατιώτες απέκλεισαν δρόμους γύρω από το σημείο της επίθεσης.
Έχει ξεκινήσει η καταδίωξη των τρομοκρατών» ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εγκωμίασε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη.

isra_c.JPG
Κατερρίφθη drone από τον Λίβανο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στο έδαφός του από τον Λίβανο, μεσούσης της πρωτοφανούς κλιμάκωσης στο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου από το 2006.
Σε σύντομη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες του εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο που εισήλθε από το έδαφος του Λιβάνου στο έδαφος του Ισραήλ κοντά στην τοποθεσία Ζάριτ.
Ο στρατός θα συνεχίσει να εμποδίζει οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας, αναφέρει η ανακοίνωση.
Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μετά τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε σήμερα πριν ξημερώσει τρεις υποδομές του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στην περιοχή Ρασιντίγια, απαντώντας στις 30 και πλέον ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη από τον Λίβανο προς το Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και προκληθούν υλικές ζημιές.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, για τις οποίες δεν έγινε ανάληψη ευθύνης, ήταν παλαιστινιακές και πιθανόν της Χαμάς ή του Ισλαμικού Τζιχάντ ή άλλης ένοπλης οργάνωσης.
Ο στρατός στόχευσε επίσης υποδομές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας όπου το ισλαμιστικό κίνημα κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, με φόντο την αναζωπύρωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ μέσα στην περίοδο των θρησκευτικών γιορτών, εβραϊκών, χριστιανικών και μουσουλμανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης