Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η επίσκεψη Macron στην Κίνα επιδείνωσε τις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ και δίχασε την ίδια την Ευρώπη

Πώς η επίσκεψη Macron στην Κίνα επιδείνωσε τις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ και δίχασε την ίδια την Ευρώπη
O Macron συνοδευόταν από δεκάδες επιχειρηματίες γεγονός που τονίζει την εστίαση της Γαλλίας στη διατήρηση, αν όχι στην ενίσχυση, των οικονομικών δεσμών με την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στην Κίνα 5 – 7 Απριλίου ανέδειξε τις εντεινόμενες διαφορές μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hill.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες συναντήσεις υψηλού επιπέδου «υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης σχετικά με τον τρόπο συνεργασίας με την Κίνα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, o Macron προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη της Κίνας Xi Jinping «να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας».

Διάσταση απόψεων με ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden και το Κογκρέσο επιμένουν ότι το Πεκίνο «εργάζεται για να αναδιαμορφώσει τον κόσμο σύμφωνα με το αυταρχικό μοντέλο της Κίνας», ενώ «οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι λιγότερο ενωμένοι σχετικά με τους κινδύνους έναντι των ανταμοιβών που λαμβάνουν έχοντας εποικοδομητικές σχέσεις με την κινεζική ηγεσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι ο Macron συνοδευόταν από δεκάδες επιχειρηματίες «τονίζει την εστίαση της Γαλλίας στη διατήρηση, αν όχι στην ενίσχυση, των οικονομικών δεσμών με την Κίνα».

Διχασμένη η Ευρώπη

Ωστόσο, το άρθρο αναφέρει ότι «η ίδια η Ευρώπη είναι διχασμένη με την Κίνα».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen η οποία συνόδευε τον Macron στο ταξίδι του, «έχει διατυπώσει μια πιο επιθετική θέση» όσον αφορά την Κίνα και είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να «διακινδυνεύσει» τους οικονομικούς της δεσμούς με την Κίνα.
«Η επιθετική προσέγγισή της θεωρείται ότι ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες είναι σε αντίθετη ρότα από τις κυρίαρχες απόψεις Γαλλίας και Γερμανίας», καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης