Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανική αντεπίθεση κατέρρευσε πριν ξεκινήσει σε Zaporizhia και Luhansk – Επλήγη εγκατάσταση με 70.000 τόνους καυσίμων

Η Ουκρανική αντεπίθεση κατέρρευσε πριν ξεκινήσει σε Zaporizhia και Luhansk – Επλήγη εγκατάσταση με 70.000 τόνους καυσίμων
Το άθροισμα 257.000 και 83.000 αγνοουμένων σημαίνει 340.000 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί και προφανώς αυτό προκαλεί σοκ και δέος.... 
(upd 12) Η απόπειρα Ουκρανικής αντεπίθεσης που ξεκίνησε σε δύο μέτωπα στην Zaporizhia στα νότια και στο Luhansk στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας… κατέρρευσε πριν καν ξεκινήσει ανέφερε ο Ramzan Kadyrov επικεφαλής των δυνάμεων της Τσετσενίας που μάχονται μαζί με την Ρωσία.

Την ετοιμότητα για την επιτυχή αντιμετώπιση της ουκρανικής΄αντεπίθεσης επισήμανει η ρωσική πλευρά.
Το Κίεβο έχει προβλέψει περίπου διακόσιες χιλιάδες στρατιώτες  για την αντεπίθεση που σχεδιάζει, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της Ομάδας Wagner, σε συνάντηση της ομάδας Cyber Front Z, η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.
«Έχουν συγκεντρώσει περίπου 200 έως και 400 χιλιάδες προσωπικό, ανάλογα με τις πηγές, αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί», επιήμανε ενώ το Reuters σε σχετικό του δημοσίευμα κάνει λόγο για την εκπαίδευση οκτώ ουκρανικών ταξιαρχιών.
οι τοπικές δυνάμεις και τον ρωσικό υπουργείο άμυνας δηλώνουν ότι έχουν καταρτισθεί τα κατάλληλα σχέδια για την αντιμετώπιση της αντεπίθεσης.


Εν τω μεταξύ οι αποκαλύψεις για τις πραγματικές απώλειες των Ουκρανών σοκάρουν.
Αμερικανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι ο αρχηγός των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny αποκάλυψε στον αρχηγό του αμερικανού μεικτού επιτελείου Mark Milley ότι οι απώλειες των Ουκρανών είναι 340.000…
Οι πραγματικές απώλειες των ρωσικών δυνάμεων φθάνουν τις 87.000 και προφανώς όχι 10.450 που αναφέρουν.
Από τους 87.000 οι 55.000 είναι νεκροί.

Όμως οι 340.000 απώλειες είναι τρομακτικό νούμερο απωλειών… για τον Ουκρανικό στρατό που έχει επιστρατεύσει νέους 16 ετών έως 60 ετών στο μέτωπο...

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανικές εγκαταστάσεις με 70.000 τόνους καυσίμων

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για τα ουκρανικά στρατεύματα στο Donbass, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας την Κυριακή 9 Απριλίου 2023
«Στην περιοχή της πόλης Zaporizhia, ένα χτύπημα πυραύλων υψηλής ακρίβειας κατέστρεψε μια εγκατάσταση αποθήκευσης με 70.000 τόνους καυσίμων που είχαν στόχο την υποστήριξη των AFU στο Donbass», αναφέρει η ανακοίνωση.
Επιπλέον, κατέστη δυνατή η εκκαθάριση των αποθηκών πυραύλων και πυρομαχικών της 102ης Ταξιαρχίας και της 72ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Orekhov στην περιοχή Zaporozhye και στο Vuhledar στο DPR.

Το BBC ταυτοποιεί σχεδόν 20.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν

Δημοσιογράφοι από τη ρωσική έκδοση του BBC και της Mediazona έχουν ταυτοποιήσει 19.688 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανέφερε η Meduza.
Η Mediazona υπολόγισε ότι μέσα στις δύο μόλις εβδομάδες από τις 24 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, 1.665 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ρωσικές τάξεις, ρεκόρ από την αρχή του πολέμου, το οποίο ωστόσο θα μπορούσε να οφείλεται στον αριθμό των νεκρών που συσσωρεύτηκαν από την αρχή του έτους και δεν αποκαλύπτεται.
Οι δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν επίσης τους θανάτους 9 υψηλόβαθμων αξιωματικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες: περισσότερους από 2.000 από την έναρξη του πολέμου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε για τελευταία φορά επίσημο αριθμό θυμάτων τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν το υπουργείο είπε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες ήταν νεκροί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν ότι περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Ramzan Kadyrov: Η Ουκρανική αντεπίθεση σε Zaporizhia και Luhansk κατέρρευσε

Το τάγμα Vostok - Akhmat ματαίωσε την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση Zaporozhye ή Zaporizhia ανέφερε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov Σύμφωνα με τον Ramzan Kadyrov, υπό την ηγεσία ενός αξιωματικού μάχης, αναπληρωτή διοικητή - επιτελάρχη του τάγματος Vostok-Akhmat Vakha Khambulatov, «τα drones μας έκαναν καλή δουλειά».
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας σημείωσε ότι «εντόπισαν αριστοτεχνικά επιθετικές ενέργειες του εχθρού» και τους κατέστρεψαν με πυροβολικό.
Το τάγμα Vostok - Akhmat κατέστρεψε 10 άρματα μάχης, καθώς και οχήματα πεζικού.
Οι συντονισμένες ενέργειες αποθάρρυναν την προσπάθεια των Ουκρανών να επιτεθούν ξανά και υποχώρησαν…
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν πολλά τρόπαια δηλαδή οπλικά συστήματα της Δύσης ενώ

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών στην Kremennaya και Belogorovka

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov ανέφερε την καταστροφή μιας μεγάλης ομάδας ουκρανικών στρατευμάτων μεταξύ των τοποθεσιών Kremennaya και Belogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk ενώ πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν.
«Η μονάδα ειδικών δυνάμεων Akhmat και οι μαχητές της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού με διοικητή Apty Alaudinov πραγματοποίησαν μια λαμπρή ειδική επιχείρηση μεταξύ των τοποθεσιών Kremennaya και Belogorovka.
Ως αποτέλεσμα, οι μαχητές μας κατέστρεψαν μια μεγάλη Ουκρανική δύναμη, σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας Ουκρανούς.
«Μέχρι στιγμής, μαχητές της μονάδας ειδικών δυνάμεων Akhmat από κοινού με το 2ο Σώμα Στρατού και τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ήταν πολύ αποτελεσματικοί στη διεξαγωγή στοχευμένων ειδικών επιχειρήσεων, καταστρέφοντας ακόμη μια Ουκρανική προσπάθεια για αντεπίθεση…

Η Battlegroup East καταστρέφει ουκρανική ομάδα αναγνώρισης στο Donetsk

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τρεις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να πραγματοποιήσουν αποστολή αναγνώρισης στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk.
Η μονάδα κρούσης των ρωσικών δυνάμεων Battlegroup East σκότωσε 20 Ουκρανούς καθώς και ένα drone Valkyrie.
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Osa-AKM κατέρριψε ένα ουκρανικό drone Valkyrie.
Επίσης οι Ρώσοι κατέστρεψαν Ουκρανικά οβιδοβόλα.

Σοκάρουν οι απώλειες των Ουκρανών στο μέτωπο… φθάνουν τις 340.000

Οι στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας πραγματικά σοκάρουν και αποδεικνύουν ότι το 50% του αρχικού τακτικού στρατού της Ουκρανίας έχει καταστραφεί…
Ο Scott Ritter πρώην επιθεωρητής όπλων της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών καθώς και πρώην στέλεχος της CIA σημείωσε ότι το ουκρανικό στρατιωτικό σύστημα ήταν διεφθαρμένο και σκόπιμα υποβαθμίζει τον αριθμό των νεκρών
Η Ουκρανία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες, αλλά το γεγονός είναι ότι είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που παρουσιάζει.
Ο Scott Ritter αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγό Mark Milley ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny παραδέχτηκε ότι οι Ουκρανοί έχουν 257.000 νεκρούς και περίπου 83.000 αγνοούμενους, εκ των οποίων οι 60.000 θεωρούνται νεκροί.
Το άθροισμα 257.000 και 83.000 αγνοουμένων είναι 340.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι νεκροί και προφανώς αυτό προκαλεί σοκ και δέος.

Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν ειδικές μονάδες για την εξουδετέρωση των αρμάτων μάχης της Δύσης

Ειδικές μονάδες για την καταστροφή των αρμάτων μάχης, που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες, δημιούργησε ο ρωσικός στρατός υπό την καθοδήγηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Yunus-Bek Yevkurov.
Η δημιουργία ομάδων για την καταστροφή των δυτικών αρμάτων μάχης οργανώθηκε με οδηγίες του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχη στρατηγού Yevkurov…
Οι ειδικές μονάδες έχουν εκπαιδευτεί πώς να καταστρέφουν άρματα μάχης της Δύσης όπως Leopard και Challenger 2.
Μέχρι τώρα οι χώρες του ΝΑΤΟ παρείχαν στην Ουκρανία βοήθεια ύψους περίπου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 65 δισεκατομμυρίων ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη.
Συνολικά, οι δυτικές χώρες υποσχέθηκαν να μεταφέρουν 293 άρματα μάχης στην Ουκρανία, αλλά στις αρχές Απριλίου είχε φθάνει μόλις 57 τεθωρακισμένα.

New York Times: Η διαρροή δεδομένων για την κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ήδη περιπλέξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους

Η διαρροή απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ για την Ουκρανία στα κοινωνικά δίκτυα έχει περιπλέξει τις σχέσεις των Αμερικανών με τους συμμάχους αναφέρουν οι New York Times
«Η διαρροή έχει ήδη περιπλέξει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων και έσπειρε αμφιβολίες για την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να κρατούν μυστικά», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που διάβασε τα έγγραφα, η δημοσιοποίηση του υλικού προκάλεσε αντίδραση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανταλλαγής πληροφοριών.
Τα έγγραφα μπορούν επίσης να βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκοπεύουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και τους συμμάχους τους.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι οι πληροφορίες που προέκυψαν είναι πιθανό να είναι επιχειρησιακές και προορίζονται για έναν περιορισμένο κύκλο αναφορών από την Επιτροπή των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Πρόσφατα οι New York Times, επικαλέστηκαν εκπροσώπους της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden, τονίζοντας ότι το Πεντάγωνο είχε ξεκινήσει έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να προετοιμάσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για αντεπίθεση. Επίσης μια νέα παρτίδα αμερικανικών μυστικών εγγράφων για ουκρανικά θέματα εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο.
Στο υλικό περιλαμβάνονται η Μέση Ανατολή και η Κίνα.

Το τολμηρό σχέδιο των Ουκρανών για την Κριμαία είναι απελπισμένη προσπάθεια ενίσχυσης ηθικού και έκκληση για όπλα

Η Ουκρανία παρουσίασε ένα σχέδιο 12 σημείων στις 2 Απριλίου, το οποίο περιγράφει πώς σχεδιάζει να ενσωματώσει εκ νέου την Κριμαία.
Αν και η Ουκρανία επανειλημμένα ανακοινώνει σχέδια για την κατάληψη της Κριμαία, που αρχικά είχε δοθεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία κατά τη σοβιετική περίοδο, ακόμη και οι ΗΠΑ είναι σιωπηρά επιφυλακτικές… για τους Ουκρανικούς στόχους.
Οι ανακοινώσεις των Ουκρανών είναι ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων για την εξασφάλιση περισσότερων όπλων και χρηματοδότηση από τη Δύση.
Ο Oleksiy Danilov, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δημοσίευσε το σχέδιο ακριβώς τη στιγμή που η Ουκρανία προετοιμάζεται για την αντεπίθεση με στρατεύματα πρόσφατα εκπαιδευμένα στις δυτικές χώρες, με στόχο να πετύχουν κέρδη μετά από 13 μήνες πολέμου.

Μέρη του παραληρηματικού σχεδίου περιλαμβάνει ολόκληρη την καταστροφή της γέφυρας του Κερτς, η οποία συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία.
Μάλιστα αναφέρουν ότι θα μετονομάσουν την πρωτεύουσα Σεβαστούπολη.
Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί και όπως είπε ο επικεφαλής της Σεβαστούπολης, «θ ήταν λάθος να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα σχόλια από άρρωστους ανθρώπους.
Πρέπει να θεραπευτούν, και αυτό κάνει ο στρατός μας τώρα».
Ωστόσο, αυτό που δείχνουν τα σχόλια του Danilov είναι ότι η Ουκρανία είναι απελπισμένη για όπλα ενώ το ηθικό των Ουκρανών κατέρρευσε μετά την απώλεια του Artemovsk η Bakhmut.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky, δήλωσε μετά τα σχόλια του Danilov ότι η Ουκρανία θα ελέγξει την Κριμαία με στρατιωτικά μέσα τους επόμενους πέντε έως επτά μήνες, επειδή η Ρωσία δεν έχει αρκετούς πόρους για κρατήσει την Κριμαία.

Το φιλόδοξο σχέδιο του Danilov αποκαλύπτεται καθώς ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια νέα αντεπίθεση – οι πρώτες απόπειρες απέτυχαν - .
Για ορισμένους η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών θα μπορούσε να ξεκινήσει μεταξύ Ορθόδοξου Πάσχα στις 16 Απριλίου και της Εργατικής Πρωτομαγιάς αρχές Μαίου 2023.
Αυτή η επίθεση θα περιλαμβάνει στρατεύματα εκπαιδευμένα από τη Δύση και νέα όπλα , συμπεριλαμβανομένων δεκάδων αρμάτων μάχης.
Η Ουκρανική αντεπίθεση αναμένεται να ξεθωριάσει γρήγορα πριν η Ρωσία ξεκινήσει τελικά τη δική της αντεπίθεση που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της Ουκρανίας.
Κατά την προετοιμασία αυτής της επίθεσης, η Ουκρανία έχει λάβει 49 άρματα μάχης από δυτικές χώρες.
Η Βρετανία ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την εκπαίδευση μιας δεύτερης ομάδας Ουκρανών στρατιωτών στα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AS90 που δωρίζει.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι παρείχε άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια σε πυρομαχικά για οβίδες, αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και άλλα συστήματα ενώ η Πολωνία τόνισε ότι είχε μεταφέρει τέσσερα από τα 14 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.

Προφανώς, δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για να καταλάβουν ολόκληρη χερσόνησο που έχει στρατιωτικοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της τα τελευταία 8 χρόνια, πόσο μάλλον οι περιοχές μεταξύ της Κριμαίας και όπου βρίσκονται σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Zelensky, όταν έκανε έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες για περισσότερα όπλα, ανακοίνωσε στη σύνοδο του Νταβός τον Ιανουάριο 2023 ότι «στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας» και «η Κριμαία είναι η γη μας».
Με αυτόν τον τρόπο, η ιδέα της ανακατάληψης της Κριμαίας ήταν πάντα συνδεδεμένη με τις εκκλήσεις για περισσότερα χρήματα και όπλα, και ο Danilov και ο Podolyak είναι οι τελευταίοι που προστέθηκαν σε αυτή τη συγχορδία, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ είναι δύσπιστες.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εξέφρασε τον σκεπτικισμό του στις 15 Φεβρουαρίου μιλώντας σε ειδικούς σχετικά με την πιθανότητα η Ουκρανία να πάρει την Κριμαία.
Τον Μάρτιο ο Blinken είπε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει διπλωματία αντί για στρατιωτικές επιθέσεις στην προσπάθεια ανακατάληψης εδαφών.

Μαζί με τον Danilov και τον Podolyak προστέθηκε και Andriy Sybiha, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Zelensky ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις εάν οι ουκρανικές δυνάμεις φτάσουν στα σύνορα της Κριμαίας.
«Εάν καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους στο πεδίο της μάχης και όταν θα βρεθούμε στα διοικητικά σύνορα με την Κριμαία, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια διπλωματική σελίδα για να συζητήσουμε αυτό το θέμα», είπε ο Sybiha.
Με το Bakhmut να έχει πέσει στα ρωσικά χέρια τα σχόλια του Sybiha στοχεύουν μόνο στην ενίσχυση του ηθικού της Ουκρανίας υπερεκτιμώντας τις πιθανότητες επιτυχίας της επερχόμενης επίθεσης.
Η Ουκρανία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας και παραμένει ένα μυστήριο προς το παρόν για το πώς η Ουκρανία θα διαχειριστεί την ήττα της αντεπίθεσης, πως θα δικαιολογηθεί.

Η Εσθονία σχεδιάζει να αγοράσει F -16 για την Ουκρανία

Η Εσθονία σχεδιάζει να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής Urmas Reinsalu.
«Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kiev Independent.
Ο Reinsalu αναγνώρισε ωστόσο ότι η χώρα του δεν έχει επί του παρόντος τέτοια αεροσκάφη στη διάθεσή της.
Στις 9 Μαρτίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16, υπενθυμίζει το TASS.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε ότι η προμήθεια αμερικανικών μαχητικών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση.
Ωστόσο, το NBC ανέφερε στις 4 Μαρτίου ότι δύο Ουκρανοί πιλότοι είχαν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανή εκπαίδευση σε δυτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του F-16.
Ο Christopher Grady, αναπληρωτής επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία είναι πολύ ακριβές, αλλά θα μπορούσαν να διατεθούν πόροι για τον απαραίτητο εξοπλισμό στο Κίεβο.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 8 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην ίδια την Kreminna, το Kuzmyne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), τη δασική περιοχή Serebrianska (10 χλμ νότια της Kreminna) και Verkhnokamianske (18 χλμ νότια της Kreminna)
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Terny (17 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και το Nevske (20 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).
Το νεοσύστατο τάγμα πυροβολικού του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk επιχειρεί στη γραμμή Kreminna-Bilohorivka.

Το Bakhmut σε ποσοστό άνω του 84% ελέγχεται από Wagner και ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σημειώνουν κέρδη στο Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προχώρησαν κοντά στον αυτοκινητόδρομο T0504 στο νοτιοδυτικό Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο και κεντρικό Bakhmut.
Την νύχτα της 7ης Απριλίου οι δυνάμεις Wagner είχαν καταλάβει εξ ολοκλήρου το Bakhmut και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούσαν αλλά αργότερα απέσυρε τον ισχυρισμό στις 8 Απριλίου και δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν μόνο από το κεντρικό τμήμα του Bakhmut
Οι Wagner προσπαθούν να προχωρήσουν από τα νότια και τα ανατολικά προς το κέντρο της πόλης Bakhmut για να πιέσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Klishchiivka (6 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και του Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και ότι οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να προχωρήσουν κοντά στο Ivanivske (6 χλμ δυτικά του Bakhmut) και κατά μήκος τμημάτων του αυτοκινητόδρομου T0504 νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ευρέως ότι οι δυνάμεις Wagner άρχισαν να μπλοκάρουν πλήρως όλες τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) προς το Bakhmut.
Οι λασπώδεις συνθήκες στους στόχους περιορίζουν τις ικανότητες της Ουκρανίας να προμηθεύει τους Ουκρανούς στο Δυτικό Bakhmut.

Συνεχίζεται η προέλαση στην Avdiivka

Ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka στο Donetsk συνεχίζεται αν και μειούμενος.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 8 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Novokalynove (13 χλμ βόρεια της Avdiivka) και εντός 32 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Sieverne, Pervomaiske, Marinka και Pobieda.
Ο Ουκρανός Επικεφαλής του Συμβουλίου Εφέδρων Επίγειων Δυνάμεων, Ivan Tymochko, ανέφερε ότι οι ρωσικές προελεύσεις στην Avdiivka έχουν σταματήσει αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν το επιχειρησιακό τους ρυθμό κοντά στη Marinka (27 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν μέσα από δασικές περιοχές βόρεια και νότια της Marinka.

Αποτυγχάνουν οι απόπειρες των Ουκρανών στα νότια

Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις, αποκάλυψαν ότι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσουν μια αμφίβια απόβαση στην ανατολική (αριστερή) όχθη του ποταμού Dnipro στις 19 Οκτωβρίου 2022, για να απελευθερώσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia (ZNPP).
Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν στους Times ότι περίπου 600 Ουκρανοί στρατιώτες με 30 θωρακισμένα σκάφη προσπάθησαν να φθάσουν κοντά στο πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia, αλλά μόνο μία ουκρανική ομάδα μπόρεσε να φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη λόγω των πυρών του ρωσικού πυροβολικού και της ρωσικής χρήσης τανκς για να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η ομάδα υποχώρησε πίσω στη δυτική (δεξιά) όχθη του ποταμού Dnipro μετά από τρεις ώρες μάχης στα περίχωρα του Enerhodar. Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις περίμεναν ότι οι Ρώσοι θα εμπλακούν σε μάχες πεζικού λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια του ZNPP και αποκάλυψαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν πυκνές αμυντικές γραμμές και ναρκοθετούσαν την περιοχή

Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο Donetsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 30 βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται σε χώρες του ΝΑΤΟ στην πόλη Yasinovataya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν δέκα ρουκέτες Grad στο χωριό Verkhnetoretskoye και 36 οβίδες διαμετρήματος 155 mm σε άλλες πόλεις.


Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 200 οβιδοβόλα και άρματα μάχης των Ουκρανών με Lancet…

Μεταξύ 4 και 8 Απριλίου, βίντεο που καταγράφουν αρκετές πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους Lancet εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.
Τα χτυπήματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής M777 ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο 155 χλστ., ένα πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 155 χλστ., ένα σοβιετικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S1 Gvozdika 122 χλστ., τέσσερα αμερικανικής κατασκευής M109 αυτοκινούμενα 155 χλστ. Howitzer, ένα σοβιετικής κατασκευής 2S9 Nona αυτοκινούμενο όλμο 120 mm και δύο σοβιετικά άρματα T-64.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις του loitering πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή μία ώρα και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά πετούν προς την καθορισμένη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου.
Το προφίλ χαμηλής πτήσης, η μικρή διατομή ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή των ηλεκτροκίνητων πυρομαχικών περιπλανώμενων καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αναχαίτιση.
Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 13 τεκμηριωμένες επιθέσεις με πυρομαχικά Lancet από τις αρχές Απριλίου και συνολικά 200 τεκμηριωμένες επιθέσεις από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet έχουν καταστρέψει έως τώρα 200 στόχους στην Ουκρανία…
Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_82023.png

Donetsk_Battle_Map.png

Bakhmut_Battle_Map.png

8april2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

Zaporizhia_Battle_Map.png

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet έχουν καταστρέψει έως τώρα 200 στόχους στην Ουκρανία…
1356807-e1665742346608-768x432_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης